Pierderea unui piton de la circ a creat panică în două oraşe

Panică în Târgu Cărbuneşti şi Ţicleni din cauza unui şarpe care ar fi scăpat de la circ. Nişte copii ar fi împrăştiat zvonul că ar fi văzut un piton gigant în preajma râului Blahniţa, alţii spun că ar fi scăpat în zona stadionului din Ţicleni. De mai bine de trei săptămâni de când s-a aflat despre dispariţia şarpelui, domneşte panica în rândul cetăţenilor. Autorităţile locale din cele două oraşe spun că este vorba doar de nişte zvonuri sau de o glumă de prost gust.

Pitonul ar fi scăpat în urmă cu circa trei săptămâni de la un circ, care a efectuat o demonstraţie în zona Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti. Reprezentanţii circului şi-ar fi dat seama de lipsa lui şi au rămas în zonă pentru a-i da de urmă. Cetăţenii din Ţicleni sunt speriaţi la gândul că şarpele uriaş le-ar putea ieşi în cale, dat fiind faptul că acesta s-ar fi făcut nevăzut în prejma zonei împădurite din spatele stadionului din oraş, acolo unde circul şi-a prezentat numărul. „A fost aici, la Ţicleni, un spectacol de circ cu o trupă din judeţul Sibiu, scria pe maşina aceea în care erau şerpii, Cindrelu. A scăpat un piton, în pădurea dintre Ţicleni şi Socu, putea să o ia în orice direcţie. Ei l-au căutat şi nu l-au găsit, e foarte mare, printre cei mai mari şerpi şi s-au mutat la Cărbuneşti sperând că dau de el, dar nu l-au găsit până acum. Normal că ne este teamă, numai dacă se uită la tine mori de frică, aşa te poate paraliza, ca să nu mai spun că se încolăceşte pe victimă şi o sufocă”, a spus Tavi Avramescu, un cetăţean din Ţicleni.

Reprezentanţii circului au negat că le-ar fi dispărut un şarpe.

Primarul Radu Constantin: „Doar nu e autobuz să facă naveta”

Autorităţile locale din Ţicleni spun că este vorba doar de nişte zvonuri şi că de fapt reptila s-a pierdut în zona Târgu Cărbuneşti, acolo unde circul a avut următoarea reprezentaţie. Iar dacă s-ar fi pierdut în Ţicleni, n-ar fi putut să ajungă în Târgu Cărbuneşti. „Nu cred că s-a întâmplat la noi, am înţeles că pe la Cărbuneşti. Dacă era o chestie adevărată, eu cred că era corect ca prima dată să ne anunţe pe noi. Nişte copii au dat un zvonuri pe aici, nu e ceva concret. Am auzit că l-a văzut cineva pe Blahniţa, ar fi vorba de un piton. Oricum de la Ţicleni nu avea cum să ajungă la Cărbuneşti, doar nu e autobuz să facă naveta”, a comentat primarul din Ţicleni, Radu Constantin. 

Muşamalizare?

Cetăţenii din Ţicleni spun că, de fapt, autorităţile locale ar fi luat la cunoştinţă despre dispariţia pitonului în zonă, însă vor să muşamalizeze situaţia pentru a nu crea panică în rândul cetăţenilor. „Ştiu organele de poliţie şi ceilalţi, dar nu au anunţat problema pentru ca oamenii să nu intre în panică. Sincer să fiu, nu ştiu de ce nu au anunţat lumea. Ştie toată lumea de aici, din Ţicleni, cei care au fost la circ. Chiar înainte să plece de aici le-a scăpat. De dimineaţă, în Cărbuneşti încă mai era un vagon de la circ, e o persoană care face scamatorii cu nişte animale. Asta este cea mai grăitoare dovadă că aşteaptă să-l prindă”, a mai spus Tavi Avramescu.

Reprezentanţii Poliţiei din Ţicleni spun că nu au primit nicio sesizare despre dispariţia de la circ a pitonului. „La noi nu, n-am primit nicio sesizare şi nu ştim nimic pe tema asta”, a spus agentul şef în cadrul Postului de Poliţie Ţicleni, Gheorghe Bălan.

Mazilu: “E o glumă”

Şi autorităţile locale din Târgu Cărbuneşti neagă evadarea pitonului în acea zonă. Primarul Mazilu spune că nu a fost vorba decât de o glumă. „Este o glumă care din păcate a prins la acest radio şanţ. Situaţia este în felul următor: Circul a fost acum o lună şi oamenii au plecat după ce şi-au făcut treaba. Am avut festivalul berii acum circa două săptămâni şi sunt acolo nişte maşini cu tiribombe, cu maşinuţe şi aşteaptă următoarea locaţie. Cu siguranţă nu este niciun fel de problemă. La un eveniment de felul ăsta era alertă maximă”, a spus primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: