Talianu, adus cu Poliţia la propriul proces

Omul de afaceri Ion Dragoş Talianu ajunge tot mai rar prin sălile de judecată în procesele în care este implicat, iar în cel în care are calitatea de inculpat va fi adus chiar de către poliţişti, după ce instanţa a dispus emiterea unui mandat de aducere pe numele său.

Talianu a fost trimis în judecată pentru că ar fi înşelat o firmă din Argeş de la care a achiziţionat materiale de construcţie şi pentru care a emis un cec fără acoperire în valoarea de aproape 14.000 de lei. Firma argeşeană a dorit să îşi încaseze banii pentru marfa vândută, dar la bancă şi-a dat seama că a fost păcălită. Patronii au depus plângere la Poliţie şi astfel afaceristul gorjean a ajuns să aibă probleme cu legea, el fiind acum aşteptat în sala de judecată pentru a da explicaţii instanţei. ”Amână soluţionarea cauzei şi acordă un nou termen de judecată la data de 06.05.2015, pentru când se va emite mandat de aducere pe numele inculpatului Talianu Ion Dragoş”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. Talianu a fost mult mai „atent” cu organele de anchetă şi judecată până la sfârşitul iernii, când, pentru câteva luni, a fost sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de DIICOT Mehedinţi. Instanţa de la Severin a decis însă la sfârşitul lui februarie să îl scoată pe acesta de sub controlul judiciar şi, astfel, Talianu a redevenit o persoană liberă.

Omul de afaceri are şi calitatea de parte vătămată într-un alt dosar cu greutate de la Gorj, cel în care magistraţii îl judecă pe partenerul de afaceri al acestuia Gabriel Constantin Sulugiu. Cel din urmă este judecat pentru şantaj, spălare de bani, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că l-a împrumutat pe Talianu cu bani şi apoi i-a cerut dobânzi uriaşe, asta pe lângă ameninţări şi tot ce poate presupune o asemenea situaţie.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: