Tamponare în lanţ din cauza unei perdele de fum!

Trei maşini s-au ciocnit miercuri după-amiază pe Drumul Naţional 67, pe raza comunei Scoarţa, după ce şoferii acestora au intrat brusc într-o zonă de şosea acoperită cu fum provenit de la un incendiu de vegetaţie uscată. Focul a izbucnit pe marginea drumului, iar fumul a ajuns pe șosea, blocând complet vizibilitatea, după cum au spus cei implicați în accident.

Niciunul dintre cei trei șoferi nu a mai reușit să își redreseze autoturismul, după ce a intrat în perdeaua de fum. Cel din față, aflat la volanul unei dubițe de marfă, a frânat brusc pentru a nu ieși în decor, dar din spate a venit o altă mașină, care, la rândul ei, a fost lovită de cea de-a treia.
„Eu eram în prima mașină și dintr-o dată m-a lovit altcineva din spate. Era vizibilitate redusă, nu se vedea om cu om, cum se zice. Am simțit dintr-o dată un șoc și de aici m-a trimis cu mașina până acolo unde se vede. S-a oprit motorul și am rămas fără direcție, fără frână. Acolo unde este acolo s-a oprit mașina”, a declarat șoferul primei mașini implicate în tamponarea multiplă, el fiind un tânăr de 20 de ani din Târgu Jiu.
Un alt șofer, tot de 20 de ani, dar din Albeni, a fost cel care a condus cel de-al treilea autoturism implicat în accident. Și el a povestit că pe șosea era mult fum și că nu a mai apucat să vadă mașina din fața sa. „Nu știu cine a dat foc, dar era foarte mult fum. Pur și simplu nu am văzut mașina din față. Am intrat în ea. Viteză nu aveam pentru că dacă mai aveam și viteză vă dați seama ce se putea întâmpla. Era atâta fum că nu vedeai la 2 metri în față”, a menționa șoferul celei de-a treia mașini.
Șoferul mașinii prinse la mijloc, un bărbat de 37 de ani din Albeni, a rămas încarcerat preț de câteva minute bune. El a fost scos dintre fiare de către un echipaj SMURD, deși fusese făcută solicitare inclusiv pentru un echipaj de la descarcerare. Pompierii sosiți la fața locului și-au limitat intervenția doar la a stinge miriștea care ardea, ei chemând la rândul lor un alt echipaj, focul fiind lichidat destul de repede, imediat dispărând și fumul de pe șosea. Polițiștii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, ei încercând să afle și cine este proprietarul terenului de pe care au ars buruienile uscate. Proprietarul nu riscă însă vreo pedeapsă pentru că anchetatorilor le va fi aproape imposibil să dovedească faptul că focul a fost pus cu intenție și lăsat nesupravegheat, incendiul putând fi generat și de o țigară aruncată dintr-o mașină aflată în mers.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: