Piroman, dar și profanator de morminte!

Un gorjean care în vară a fost încătușat pentru că a incendiat casa socrului său, cu care stătea împreună în zona Turceni, are acum probleme la instanță și cu acuzații de profanare de morminte, acuzații pe care bărbatul le-a recunoscut din prima. Constantin Zamfirache a fost de acord să recunoască toate acuzațiile pe care i le aduc anchetatorii, sperând că astfel va scăpa mai ușor când judecătorul de caz va da un verdict.

Zamfirache a povestit ce a făcut pentru a se alege cu asemenea acuzații, punând totul pe seama depresiilor pe care le-a avut după ce, la începutul anului, și-a pierdut serviciul și a rămas fără un loc de muncă.
Zamfirache și-a iesit din pepeni pentru prima dată în luna iunie, când a incendiat casa socrului său, Ion Cauc, atunci fiind încătușat pentru prima dată. A fost plasat însă sub control judiciar și i s-a interzis să mai treacă pe la locuința căreia îi dăduse foc, deși acolo stătea în continuare și soția sa, împreună cu cei doi copii. Bărbatul și-a pierdut din nou cumpătul în vară, chiar în ziua de Sfânta Maria Mare. El a povestit la instanță că dimineața în zori a mers la gospodăria socrului său pentru a-și recupera o bicicletă cu care s-a dus apoi la cimitir. Aici s-a apucat și a dărâmat crucea pe care Ion Cauc și-o amplasase la mormântul pe care și l-a amenajat pentru când va fi să treacă la cele veșnice.
Bărbatul a demolat însă și o altă cruce, a unei vecine cu care nu se înțelesese, femeia reclamându-l și că i-a distrus fotografia care se afla pe cruce. Ea i-a pretins acestuia despăgubiri de 300 de lei, în timp ce un alt localnic a cărui poză a fost distrusă de pe cruce și-a evaluat pagubele la 150 de lei. Cele mai mari daune i le cere însă lui Zamfirache socrul său, care pretinde 2000 de lei. Instanța i-a pus însă acestuia în vedere să prezinte acte din care să rezulte că a plătit atât de mult pentru crucea distrusă, cruce pe care a refăcut-o însă după ce a lipit bucățile sparte cu un sac de ciment. Zamfirache a menționat că vecinilor săi le plătește daunele cerute, însă socrului său nu îi va achita niciodată suma cerută, chiar de ar fi să dispună de banii respectivi.
Procesul acestuia se va relua la începutul anului viitor, când ar urma să fie audiată ca martor și soția lui Zamfirache. Magistrații au descoperit acum că bărbatul a fost acuzat că a furat bicicleta din curtea socrului său, în realitate bicicleta aparținându-i lui și soției sale. Judecătorul de caz vrea să afle dacă femeia îl reclamă cumva pentru bicicletă.

Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: