Tânăr reţinut pentru furturi din locuinţe şi maşini

Un tânăr de 18 ani din Novaci a fost retinut 24 de ore fiind suspect de mai multe infractiuni de furt, urmand ca in aceasta dimineata sa fie dus la audieri.

În data de 11 februarie a.c., ora 14:40, la sediul Poliţiei oraşului Novaci s-a fost prezentat un localnic de 42 ani, care a sesizat faptul că, în perioada 04-11.02.2012, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa mătuşii sale de 57 ani, sustrăgându-i un televizor ,,LCD” şi un calculator.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că activitatea infracţională a fost favorizată de faptul că imobilul era nelocuit, în acea perioadă, proprietara fiind plecată din oraşul Novaci.

Urmare a investigaţiilor  întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea furtului este T.P.A., de 18 ani, din oraşul Novaci, judeţul Gorj.

Ieri, 14 februarie, poliţiştii l-au depistat pe suspect şi l-au condus la sediul Poliţiei oraşului Novaci pentru continuarea cercetărilor.

Pe parcursul anchetei, bunurile, evaluate la suma de 3.000 de lei, au fost recuperate de poliţişti. Acestea au fost identificate la doi cetăţeni din Novaci, care le achiziţionaseră de la suspect, pentru suma de 600 de lei. Bunurile au fost restituite părţii vătămate.

Extinzând cercetările, s-a mai stabilit faptul că în seara zilei de  15.12.2011, suspectul a fost implicat în sustragerea unui autoturism de pe raza oraşului Novaci, pe care l-a condus pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere, ulterior, autovehiculul fiind găsit abandonat de către poliţişti, pe str. Mioarelor din oraşul Novaci.

Urmare a probatoriului administrat până în prezent, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Novaci au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 15 februarie a.c., să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Vizualizări: 56

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: