Primul caz de coronavirus în Gorj

Primul caz de coronavirus din România este în Gorj, fiind vorba de un tânăr care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, care a fost diagnosticat marți în Italia, la câteva zile după ce a plecat din țara noastră. Este posibil să apară și un al doilea caz, susțin surse medicale, testele în acest caz nefiind finalizate.

„Da, putem confirma. Este rezultatul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Tânărul nu avea niciun fel de simptome atunci când au fost recoltate probele. Este vorba despre un purtător aflat în perioada de incubație. Persoana e asimptomatică și va fi dusă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Familia tânărului depistat pozitiv, formată din șapte persoane, a fost băgată în carantină la domiciliu, sub pază. Tânărul a fost la o partidă de vânătoare cu italianul.

Reamintim că doi italieni care au fost în Gorj au fost diagnosticați cu coronavirus în Italia, ei călătorind împreună. Primul diagnosticat are 71 de ani, celălalt 51 de ani.

Câteva zeci de persoane din Gorj au intrat în contact cu cei doi, fiind recoltate probe care sunt în analiză.

actualizare: Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că în urma testării făcute persoanelor din Gorj, avem primul caz de infectare cu covid - 19. “Imediat ce pacientul va ajunge în București va intra pe o schemă de tratament”, a spus ministrul, precizând că mai sunt în lucru 33 de teste din zona respectivă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că un echipaj de la ISU Dolj se va deplasa în Gorj pentru a prelua pacientul. Celelalte șapte persoane din casă vor rămâne la domiciliu, sub pază, timp de 14 zile, deși în cazul lor probele au fost negative.

Raed Arafat a refuzat să spună vârsta tânărului infectat și localitatea, dar se pare că este vorba de Prigoria.

Vizualizări: 27,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: