Taraful Gorjului pleacă la Viena

Taraful Gorjului participă la un eveniment cultural de amploare numit Forumul Internaţional România ce va avea loc la Universitatea de Arte şi Muzică din Viena. Bucuria Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu este cu atât mai mare cu cât este singurul taraf din România care va lua parte la acest eveniment internaţional. Tema centrală a Forumului de anul acesta va fi „Muzica românească şi Muzică în România”.

Cei şapte membri ai Tarafului Gorjului vor pleca mâine spre Viena, acolo unde vor susţine un recital de 75 de minute. Aceştia vor fi însoţiţi de directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu. „Taraful Gorjului a fost invitat la Forumul Internaţional România aşa că mâine (nr azi) plecăm la Viena. Suntem singura formaţie participantă la acest eveniment internaţional. Acest triumf îl datorăm în principal proiectului prin care ne-am propus reabilitarea tarafurilor tradiţionale ale Gorjului. Taraful Gorjului este unul dintre cele 12 astfel de formaţii pe care le are judeţul nostru şi care la sfârşitul acestui an va scoate pe piaţă două CD-uri cu muzică tradiţională”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare din Târgu Jiu.

Costuri

Potrivit directorului instituţiei de cultură, participarea la eveniment nu este una costisitoare având în vedere că organizatorii oferă cazarea plus onorariul cântăreţilor. „Deplasarea cu microbuzul nostru, dar şi închirierea unui camere pentru cei doi şoferi ne duce undeva la 1.000 de euro. Zic eu că este o nimica toată în comparaţie cu evenimentul la care vom lua parte”, a declarat Viorel Gârbaciu.

PARTICIPANŢI

Taraful Gorjului este format din şapte membri printre care Cristi Geagu (Tismana), Nicu Bâlteanu (Bâlta), Mărgălina Cidoiu (Pârâu de Pripor), fraţii Enoiu (Pârâu de Pripor), Adrian Pobirci (Pârâu de Pripor) şi Constantin Argint.

CURSURI

Una dintre cele mai mari şcoli de arte din ţară şi-a deschis de ieri porţile pentru un nou an şcolar. Anul acesta este cu atât mai important cu cât se împlinesc 40 de ani de la înfiinţarea Şcolii Populare de Artă <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Târgu Jiu. Potrivit directorului Viorel Gârbaciu, cei interesaţi se mai pot înscrie până în noiembrie. Anul acesta, Şcoala Populară de Artă va avea 38 de secţii externe, iar taxele sunt între 100 şi 400 de lei. Anul trecut, Şcoala Populară de Artă a avut 1.800 de cursanţi.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: