Târg auto şi de animale, la Polovragi

Un târg auto va fi organizat săptămânal în comuna gorjeană Polovragi. Maşinile vor fi vândute în centrul comunei, acolo unde anual se organizează vestitul bâlci de la Polovragi. Autorităţile locale sperau ca târgul de maşini să devină funcţional la începutul verii, însă procedurile s-au dovedit a fi de durată. Primarul Gheorghe Epure spune că vrea să înfiinţeze şi un târg de animale lângă cel auto.

Târgul auto de la Polovragi va fi amenajat pe un teren care se află în proprietatea comunei. Demersurile pentru înfiinţarea pieţei de maşini au fost demarate de autorităţile locale încă din primăvara acestui an. Înfiinţarea târgului auto a fost aprobată prin hotărâre de Consiliul Local. Administraţia locală a reuşit să obţină avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru funcţionarea târgului.

„Am zis să nu purced la drum până nu am toate avizele. Recent am luat avizul de la ISU pentru funcţionarea acestui târg şi, cu siguranţă, îi vom da drumul după ce vom urma şi ceilalţi paşi pentru funcţionarea în limitele legii. Am realizat lucrări pentru asigurarea de hidranţi, avem şi pichete PSI. Era o condiţie obligatorie. Pentru că dorim şi un târg de animale, urmează să facem şi un stand acolo, să obţinem avizele pentru târgul de animale. O să fie în spatele scenei, dar pentru asta trebuie să construim câteva boxe şi o mică construcţie pentru medicii ce vor asigura supravegherea târgului”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Târgul auto va fi administrat de Primăria Polovragi şi se va organiza în fiecare sâmbătă. Primarul Gheorghe Epure spune că mai trebuie luate nişte avize, de aceea nu mai avansează un termen pentru punerea în funcţiune a celor două pieţe, de maşini şi de animale. „Încep să nu mai dau termene pentru că depinde de avize. Nu este vina lucrătorului, este vina unui sistem”, a conchis primarul comunei Polovragi.

Autorităţile locale speră să crească veniturile la bugetul local prin punerea în funcţiune a celor două târguri.

Vizualizări: 3,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: