Stau cu gunoaiele în stradă de 2 săptămâni

Pubele pline cu gunoaie zac pe marginea drumului naţional în localitatea gorjeană Bengeşti Ciocadia. Firma de salubritate nu a mai ridicat gunoiul de câteva săptămâni, după ce a intrat în insolvenţă. Situaţia nu este singulară. Acelaşi lucru se întâmplă şi în celelalte localităţi din judeţ care aveau încheiate contracte cu respectivul operator.

Localnicii din Bengeşti Ciocadia au scos la poartă pubelele, însă acestea nu au mai fost golite. De câteva săptămâni stau pline de-a lungul drumului naţional, iar cetăţenii nu înţeleg de ce operatorul de salubritate nu vine să le ridice. „De două săptămâni, pe raza comunei Bengeşti Ciocadia nu s-a ridicat gunoiul. La temperaturile de acum nu este deloc bine. Containerele aşteaptă pe marginea drumului să fie golite de două săptămâni. Nu ştim care este motivul pentru care firma de gunoi nu mai vine”, a spus un localnic.

Autorităţile locale din Bengeşti Ciocadia spun că operatorul care ridica gunoiul, o firmă din Horezu, judeţul Vâlcea, a intrat în insolvenţă. „Cei din Horezu au cerut rezilierea pentru că au intrat în insolvenţă. Am luat legătura cu firma Urban din Vâlcea şi ne-au promis că vin. Se rezolvă. E spre rezolvare problema, dar a fost acum problema aceasta, de impact. Ne-au luat prin surprindere, nu numai pe noi, şi celelalte comune care erau arondate la firma veche: Bumbeşti Piţic, Crasna, Alimpeşti, Polovragi, toată zona aceasta”, a spus Mihai Popescu, viceprimarul comunei Bengeşti Ciocadia.

Noul contract vine şi cu tarife mai mari pentru cetăţenii din Bumbeşti Piţic. Firma Urban din Vâlcea va percepe 10 lei de persoană. Operatorul din Horezu ridica gunoiul pentru o taxă de 6 lei/persoană.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: