Târgu Jiu: 280 de miliarde pentru modernizarea străzilor din şapte cartiere

Mai multe străzi din municipiul Târgu Jiu au căpătat un nou aspect. Autorităţile locale au recepţionat ieri lucrările de modernizare a mai multor tronsoane de drum în diferite zone ale oraşului precum cartier Tismana, Bicaz, Panduraş sau Narciselor. Lucrările au fost cofinanţate de UE, valoarea totală a proiectului fiind de peste 280 de miliarde de lei vechi.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană şi a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Este cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Mai multe străzi din diverse cartiere ale municipiului au fost modernizate în cadrul acestui proiect. “Ne-am întâlnit la recepţia privind finalizarea lucrărilor pe încă un mare proiect pe care l-am obţinut cu finanţare de la Uniunea Europeană, care are o valoare de peste 280 de miliarde lei vechi. Proiectul s-a adresat în special zonelor unde ştim cu toţii că s-au dezvoltat o serie de cartiere în municipiu, acolo unde primăria a trebuit să suporte investiţiile privind partea de utilităţi. Este vorba de modernizarea a peste 29 de km de străzi în municipiul Târgu Jiu. Modernizarea străzii Calea Bucureşti, Calea Severinului, cartierul Tismana modernizat în totalitate, zona de incintă a cartierului Bicaz, partea de nord a cartierului Panduraş, toate acele străzi au fost modernizate, zona dinspre Preajba - Strada Aviatorilor şi cartierul de tineri din Narciselor”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Autorităţile locale din Târgu Jiu pregătesc noi proiecte pentru municipiul Târgu Jiu care să fie duse la îndeplinire în următorii patru ani. “Pregătim şi alte investiţii pe care să le realizăm cu bani atraşi de la UE. Putem aminti de reabilitarea Căii Eroilor, reabilitarea blocurilor şi vrem să realizăm în perioada 2014-2020 chiar şi un complex sportiv cu finanţare europeană dar şi spaţii verzi”, a spus Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.  

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: