Târgu Jiu a câştigat o centură de nivel european

Municipiul Târgu Jiu a fost selecţionat de Compania Naţională de Autostrăzi în vederea construirii unei centuri de ocolire a oraşului mult mai complexă decât cea actuală. Al treilea oraş selecţionat, Târgu Jiul ar putea avea o centură de nivel european în următorii ani.

Oraşul Târgu Jiu a fost ales din alte 12 oraşe pentru construcţia unei centuri de ocolire la standarde europene, după cum afirmă chiar inspectorul guvernamental pe domeniul infrastructurii rutiere, Victor Banţa. Deocamdată proiectul este în studiu de fezabilitate, urmând a se stabili dacă proiectul se va pune sau nu în aplicare.

Târgu Jiu a răspuns foarte bine unor criterii stabilite încă de la început şi s-a încadrat cerinţelor pentru că este un oraş foarte aglomerat din punct de vedere al traficului şi nici exproprierile nu constituie o problemă. „Când a fost selecţionat s-a avut în vedere aglomeraţia oraşului, dar şi exproprierile care ar trebui făcute să nu fie foarte multe. Se pare că a îndeplinit condiţiile şi a fost selecţionat”, a adăugat Victor Banţa.

Noua şosea de centură va avea două rute ocolitoare, prima rută, cea estică, pornind din localitatea Iaşi de Gorj, traversând calea ferată din Urecheşti, ocolind antenele de la Bucuroasa, va traversa toată Preajba până la Curtişoara, urmând să iasă chiar pe DN 67, lângă staţia de asfalt. Cealaltă ramificaţie, cea vestică, urmează în principiu traseul centurii realizate de Primăria Târgu Jiu, însă din Zona CET, Marsat, va traversa râul Jiu şi va ieşi, prin pasaj, la cel de-al doilea pod al Şuşiţei. „Este un proiect foarte important pentru oraşul Târgu Jiu, o investiţie imensă. Deocamdată este doar în studiu de fezabilitate, dar contează foarte mult că a fost selecţionat. Oricum, ceea ce este sigur este faptul că în niciun caz proiectul nu va demara anul acesta, însă variantele ocolitoare acestea sunt”, a declarat Victor Banţa, inspector guvernamental pe Gorj.

Banii cu care ar urma să fie executat proiectul vin de la Banca Europeană prin Compania Naţională de Autostrăzi.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: