Târgu Jiu: Bursă pentru persoanele cu dizabilităţi

O bursă a locurilor de muncă destinată persoanelor cu dizabilităţi va avea loc luni, 3 decembrie, la Târgu Jiu. Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj şi va avea loc la sediul instituţiei, începând cu ora 13:00.

AJOFM Gorj a mai organizat şi în trecut astfel de evenimente. „Contactăm angajatorii, să vedem care vor să angajeze. Am vorbit şi cu reprezentanţii Centrului de zi «Christian» din Târgu Jiu, pentru ca şi membrii acestui centru să participe la bursa pe care o organizăm”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Potrivit legilor în vigoare, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, plătesc lunar, către bugetul de stat, o sumă ce reprezintă salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, înmulţit cu numărul de persoane pe care trebuia să le angajeze.

De asemenea, AJOFM acordă subvenţii, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap, pe perioadă nedeterminată, cu condiţia menţinerii în activitate cel puţin 18 luni de la data angajării. Subvenţia lunară este de 2.250 de lei şi se acordă proporţional cu timpul lucrat.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: