Târgu Jiu: Câte familii au primit ilegal ajutoare de încălzire

Nu mai puţin de 125 de familii din Târgu Jiu vor trebui să returneze sumele acordate de stat drept ajutor pentru încălzirea locuinţei. Neregulile au ieşit la iveală după un control efectuat de Curtea de Conturi, care a găsit neconcordanţe între declaraţiile date de titularii de contract şi bunurile şi depozitele bancare deţinute de aceştia. Curtea de Conturi a dispus recuperarea prejudiciului ce se ridică la aproape 130.000 lei.   

Au primit ajutoare pentru încălzirea locuinţei în perioada 2012-2013 şi 2013-2014 şi nu aveau dreptul la acest sprijin. Este vorba de mai multe familii de pe raza municipiului Târgu Jiu care acum vor trebui să plătească sumele acordate necuvenit, asta după ce s-a constatat că după ce au depus solicitarea de acordare a sprijinului, depunând toate documentele justificative conform cărora se încadrau cerinţelor pentru a primi subvenţia, au intrat în posesia unor bunuri sau a unor sume de bani, pe care „au omis” să le declare, pentru a nu pierde subvenţia. Dacă Direcţia de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu nu a constat aceste nereguli, nu acelaşi lucru a reieşit şi în urma controlului Curţii de Conturi, care cere acum recuperarea subvenţiilor acordate ilegal. ”Din câte am verificat noi 125 de familii au primit necuvenit ajutorul. Sunt sume intervenite pe parcursul sezonului rece. Noi de la început facem verificarea aceasta pe bunuri, colaborând cu colegii de la Direcţia de Taxe şi Impozite. Dacă se constată că se deţin acele bunuri prevăzute în listă se emit dispoziţiile de respingere. Dacă intervin modificări pe parcursul sezonului rece şi oamenii nu le anunţă, putem face verificări doar după ce se încheie sezonul rece şi sunt semnalate suspiciuni”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu.

Cei care şi-au însuşit ajutorul de încălzire ilegal trebuie să restituie sumele necuvenite în termen de 180 de zile de la data comunicării dispoziţiei, fără să se calculeze penalizări. Dispoziţiile urmează să fie transmise celor vizaţi începând de săptămâna aceasta, spun reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu.

TERMEN

Din data de 20 octombrie cetăţenii din Târgu Jiu cu venituri reduse vor putea depune cererile pentru ajutorul de încălzire. Formularele pentru sprijinul acordat pentru încălzirea cu gaze naturale vor putea fi ridicate de la cluburile vârstnicilor din municipiu, iar pentru încălzirea cu energie electrică şi combustibil solid, de la sediul direcţiei. Pentru cei care vor să beneficieze de acest sprijin şi în luna noiembrie, termenul de depunere al formularului este data de 20 noiembrie.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: