Primăria Târgu Jiu cumpără terenurile oamenilor din Leleşti

Consilierii locali din Târgu Jiu au votat ieri în unanimitate proiectul prin care municipalitatea va achiziţiona terenuri de la mai mulţi proprietari din comuna Leleşti şi Runcu. Necesitatea achiziţionării terenurilor este impusă de realizarea lucrărilor de investiţii la proiectul pe fonduri europene derulat de Aparegio Gorj. Marian Rotaru, primarul din Leleşti, spune că este vorba de peste 100 de cetăţeni nevoiţi să-şi vândă terenurile.

Primăria Târgu Jiu a apelat la serviciile evaluatorilor care au stabilit suma estimativă de 4 lei metrul pătrat pentru toate suprafeţele de teren aferente conductei de alimentare cu apă a Municipiului Târgu Jiu situate pe teritoriul comunei Leleşti. Aşadar, municipalitatea va scoate din buget 392.104 lei pentru a putea continua proiectul pe fonduri europene. În fapt, este vorba de terenuri extravilane în suprafaţă totală de 98.026 mp, pe care primăria Târgu Jiu va trebui să le achiziţioneze în regim de urgenţă. „Se aprobă cumpărarea de la proprietari, prin negociere directă, a terenurilor aferente conductei de alimentare cu apă a Municipiului Târgu Jiu, situate pe raza UAT Leleşti. Preţul maxim de negociere pentru teren este de 0.90 euro metrul pătrat”, se arată în proiectul votat ieri în Consiliul Local. Potrivit raportului evaluatorului „terenurile ce fac obiectul prezentului raport de evaluare sunt proprietăţi private, neidentificându-se proprietarii, s-a avut în vedere că sunt situate în extravilanul comunei Leleşti şi au categoria de folosinţă fâneţe”.

Cetăţenii pot cultiva terenurile în continuare

Potrivit reprezentanţilor primăriei Leleşti, cetăţenii nu-şi vor pierde dreptul de a cultiva în continuare terenurile vândute. „În ceea ce ne priveşte, am luat acceptul cetăţenilor, ei vor putea să-şi cultive în continuare terenurile, au fost înţelegători. Este vorba de peste 100 de cetăţeni”, a declarat Marian Rotaru.

Din comisia de negociere a preţului de cumpărare fac parte consilierii Petrişor Roibu-Dincă şi Mihai Paraschiv, precum şi Constantin Fârţă, Constantin Răduţoiu şi Lavinia Calotescu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: