Târgu-Jiu: Ce faci dacă îți moare animalul de companie? Luis Popa: Îl arunci pe stradă ca să vină Edilitara să-l ridice

Județul Gorj este deficitar la multe investiții printre care se numără și un incinerator de animale.  Gorjenii cărora le mor animalele în gospodărie nu știu ce să facă cu ele pentru că, dacă le îngroapă la întâmplare riscă amenzi usturătoare sau se pot alege cu dosare penale. Este chiar cazul unui târgujian care în urmă cu câțiva ani și-a îngropat câinele în pădurea de la Drăgoieni și a fost anchetat de poliție.

După acest incident, Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj, în calitate de consilier local a solicitat primăriei Târgu-Jiu ca Edilitară să facă un proiect prin care contra cost să ridice animalele de companie moarte în gospodării.

”La Târgu-Jiu a fost o situație când un tânăr s-a ales cu dosar penal pentru că și-a îngropat câinele mort în pădurea de la Drăgoieni. Eu am solicitat la acea vremea celor de la Edilitara să facă un proiect pe care să-l înainteze UAT-ului prin care să poată ridica contra cost animalele moarte în gospodăriile târgujienilor. Mi-am pus și eu întrebarea că am și eu patru câini și doamne ferește dacă se întâmplă ceva cu ei nu știu ce să le fac. Cei de la Edilitara au spus atunci că fac, dar nu au făcut nimic, iar în prezent ei ridică doar animalele moarte de pe domeniul public, nu și din gospodării. Ca să îți ia Edilitara, de exemplu pisica moartă, trebuie să o arunci pe stradă, că altfel nu se poate cam ceva de genul este în momentul de față”, a precizat Luis Popa.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: