Târgu Jiu: De ce riscă să rămână goale cele 600 de apartamente noi

Situație controversată la Târgu Jiu. Mult trâmbițata investiție din zona Narciselor, unde sunt promise 600 de apartamente pentru tinerii defavorizați ar putea să rămână în aer. Se va face proiectul, consideră Victor Banța, secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, dar nu va avea cine să locuiască în ele.

Explicația? Nu ar fi în Târgu Jiu 600 de tineri defavorizați. Victor Banța spune că s-a documentat și că mai mult de 50 de persoane nu ar fi în această situație în municipiul Târgu Jiu.

“600 de apartamente, 100 de blocuri. Sunt trecute pe proiectul tip pus la dispoziție de Minister ca să nu mai cheltuiască bani primăria. Aceste locuințe, conform ghidului și legii, sunt adresate tinerilor aflați în dificultate. Există două legi care specifică ce înseamnă asta: venituri mult mai mici, populații, etnii discriminate, defavorizate, dar tineri până în 35 de ani. se va realiza proiectul pentru că dacă nu vor da banii înapoi. Nu există 600 de familii de tineri până în 35 de ani care să se afle în aceste condiții defavorizate. Există un plan de acțiune pe care primăria l-a asumat. Chiria e modică: 50-100 de lei pe lună. Am întrebat la Direcția de Statistică, la Consiliul Județean, primărie, AJOFM, AJPIS. Nu sunt mai mult de 40-50 de persoane care se încadrează”, a spus Banța într-o emisiune la Radio Târgu Jiu.

Acesta a adăugat că dacă va fi făcut proiectul și nu se vor găsi beneficiarii, municipalitatea va risca să restituie 35 de milioane de euro, bani europeni. “Vom suporta niște daune pe care nu le merităm”, a mai spus Banța.

Vizualizări: 7,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: