Padocul de câini va fi mutat de lângă Dedeman şi RAR

Conducerea Edilitara, societatea care administrează padocul din Târgu Jiu, spune că ia în calcul mutarea adăpostului canin din zona CET pentru că începe să-i deranjeze pe cei de la Dedeman şi chiar se simt înghesuiţi de cei de la Registrul Auto Român (RAR) care îşi mută sediul acolo. Autorităţile locale spun că zona este într-o continuă dezvoltare şi că padocul nu mai poate funcţiona acolo.

Centrul canin din Târgu Jiu nu prea mai are ce căuta în zona CET, spune şeful societăţii Consiliului Local, Alexandru Zaharia, care estimează că în cel mult doi ani adăpostul va fi mutat. Şeful Edilitara susţine că zona este într-o continuă expansiune, tot mai multe firme deschizând acolo afaceri şi padocul i-ar incomoda pe investitori. „Pentru că în zonă se desfăşoară o sistematizare, Registrul Auto Român îşi va face spaţiu acolo, suntem oarecum înghesuiţi. Zona se va dezvolta. Pe zona mea liberă o să mai fac nişte cuşti, nişte împrejmuiri, nişte padocuri exterioare, să mai pot suplimenta 50 până la 100 de câini, să mai adăpostesc. E punctul meu de vedere şi nu cel oficial, că s-ar putea să mai stăm un an, maxim doi ani pe zonă, după care o să ne găsim o altă locaţie. Zona e în dezvoltare. Deja Dedeman încet, încet, dă semne că ar fi bine să ne mutăm cu activitatea de acolo, o să fie şi Registrul Român, dar rămâne ca primăria, împreună cu noi, să găsim locaţii care să se adapteze la o astfel de activitate. Adică să fim racordaţi la canalizare, la apă curentă, iluminat public”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.      

Circa 400-450 de câini sunt găzduiţi în padocul amenajat de municipalitate în zona de sud a oraşului. Directorul Zaharia a spus că nu a identificat încă o zonă în care să fie mutat adăpostul de animale. „Avem multă experienţă, acum chiar cu bani mult mai puţini am putea să facem o amenajare în aşa fel încât să ne mutăm cu padocul, aş solicita cu o capacitate dublă dacă se poate, adică să ne ducem undeva la 800-1000 de câini. O să rămână să găsim nişte zone limitrofe, pe intrările dinspre Severin, Petroşani, Craiova. Sunt cele două centre acolo, în momentul în care ne mutăm noi trebuie să se mute şi asociaţia de protecţie a animalelor. Şi pentru dumnealor trebuie să li se pună la dispoziţie un amplasament”, a mai spus Zaharia.  

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: