A patra licitație pentru găsirea unui constructor

Mai multe primării din județul Gorj au probleme în ceea ce privește găsirea de constructori pentru investițiile publice. Unele proiecte sunt subevaluate, iar firmele de construcții, pe bună dreptate, fug de ele, iar în alte situații intervine și forța de muncă, mai bine zis lipsa meseriașilor.

De exemplu, la Novaci, primăria a scos de trei ori la licitație lucrarea pentru reabilitarea termică a spitalului orășenesc. Fără succes, însă. Licitația a fost relansată, iar două firme de construcții au depus oferte.

„În sfârșit, cred că o să avem un constructor. A fost a patra încercare. S-au înscris doi și sper ca cel puțin unul să rămână. Lucrarea este în evaluare și se pare că la una din firme sunt ceva probleme, dar cealaltă este în regulă și în acest fel am putea să desemnăm un constructor”, a spus primarul Dumitru Leuștean.

Investiția se ridică la circa 2 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Tot la spital, dar pe fonduri guvernamentale, autoritățile locale au o lucrare de modificare și amenajare UPU, plus mansardarea unității sanitare. „Suntem puțin contracronometru, însă sperăm ca până la 31 decembrie să reușim pe acestea să le finalizăm. Va trebui să ne încadrăm, pentru că este un domeniu la care eu țin foarte mult”, a mai spus Leuștean, care își dorește în oraș un spital construit de la zero.

Vizualizări: 1,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: