Târgu Jiu, prea mic pentru o echipă mare

Oraşul premierului, cum degeaba i se spune de ceva vreme Târgu Jiului, s-a făcut ieri de râs când a venit comisia de licenţiere, să vadă dacă îndeplinim condiţiile pentru ca Pandurii să joace în Europa League. O competiţie pentru echipe mari, cum iată că a ajuns Pandurii după doar câţiva ani de Liga I. Oraşul păstorit de Florin Cârciumaru nu a ţinut însă pasul cu echipa, şi nici judeţul condus de Ion Călinoiu.

Comisia de licenţiere a constatat că Târgu Jiu nu are hotel de patru stele, că Gorjul nu are aeroport, că stadionul nu are decât vreo 2.000 de locuri acoperite, nu 7.000 cum ar fi nevoie. Nu mai vorbim de faptul că delegaţii UEFA au strâmbat din nas la vederea toaletelor. Iată că floricelele de pe stâlpi nu au intrat în criteriile de evaluare ale UEFA, nici gropile din asfaltul lui Călinoiu. În aceste condiţii, dacă Florin Cârciumaru nu face într-o lună ce nu a făcut în 12 ani, Pandurii va juca meciurile europene la Sibiu sau Bucureşti. O palmă mare dată unui oraş şi unui judeţ rămase mult în urmă, cu doi conducători autosuficienţi şi mulţumiţi de realizările lor.

Cred că pot număra pe degetele de la o mână realizările lui Călinoiu în cei aproape 20 de ani de când conduce ca vicepreşedinte şi preşedinte Consiliul Judeţean Gorj. În afară de Parcul Industrial Bumbeşti Jiu, de drumul Cărbuneşti-Ţânţăreni, nu îmi vine nimic în minte. Să zicem că mai sunt două-trei obiective îndeplinite, dar sunt sute de promisiuni pe care le repetă an de an.

Nu trebuie să mergem în străinătate pentru a vedea cât de departe a ajuns lumea. Este suficient să călătorim în alte părţi ale ţării, să vedem fabrici noi, făcute de investitori străini, să vedem stadioane moderne construite de la zero, să vedem un centru civic cu valoare arhitectonică, să vedem aqua-landuri, grădini zoologice, parcuri pe zeci de hectare, mall-uri etc. De câte ori ajung în Gorj am impresia că aici avem de-a face cu cârpaci, pentru că nicăieri nu am văzut atâtea petece în trotuarele vechi de 40 de ani.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: