Târgu Jiu: Primăria face planul pregătirilor pentru iarnă

Suntem în plină vară, dar municipalitatea din Târgu Jiu începe pregătirile pentru sezonul rece. Vrea să cumpere material antiderapant pentru iarna care va veni.

Planul pregătirilor de iarnă a fost propus deja de Direcția de Investiții și Gospodărie Comunală din cadrul primăriei. Acesta prevede, printre altele, „aprovizionarea, eșalonat și în funcție de necesități, cu nisip antiderapant de către Edilitara, în cantitate de 1200 tone, a unei cantități de 80 de tone de mixtură asfaltică rece, 1200 de tone de sare, precum și 60 de tone de clorură de calciu solidă, 30 de tone clorură de calciu lichidă, 24 de tone de inhibitor de coroziune pentru sare”, după se arată în planul dezbătut de aleșii locali.

Au fost, de asemenea, stabilite și utilajele pentru deszăpezire ce vor fi folosite de Edilitara. 21 de autovehicule dotate cu lamă și sărăriță și 4 ATV-uri cu lamă deține, printre altele, societatea.

În ultimii doi ani, utilajele au stat mai mult în parcare. Iernile au fost foarte blânde, a nins foarte puțin și nu a fost nevoie de intervenții prea multe pe străzile din municipiu.

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: