Planuri: cafenea literară și muzeu virtual la Peștișani

Autoritățile din comuna gorjeană Peștișani își pun speranțele în fonduri europene ca să dezvolte proiecte care să atragă mai mulți turiști acasă la Brâncuși. În primă fază, se va pune accent pe casa muzeu din Hobița. Acolo, primăria vrea să facă un centru de informare cu o cafenea literară, un muzeu virtual, dar și o zonă unde să fie vândute suveniruri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În plus, se vor construi și grupuri sanitare moderne. Turiștii și ghizii folosesc acum o toaletă care se află în fundul curții.
„Am găsit o deschidere deosebită la ADR SV Oltenia. Au cuprins proiectele noastre în ghidul de finanțare. Și legat de Brâncuși, dar și alte proiecte. Vrem să facem un centru de informare în care să fie o cafenea literară, un muzeu virtual, o zonă de suveniruri, o zonă de toalete. La ora actuală, te duci în fundul curții”, a declarat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.
Edilul are în plan să readucă în prim plan și taberele de creație de la Hobița. Acestea nu mai pot fi organizate lângă casa de la Hobița pentru că terenul le aparține localnicilor.
„Mai avem prinse taberele de creație de la Hobița. Eu nu am vrut să umplu o curte cu sculpturi. Vreau un teren cu condiții pentru sculptori. Trebuie un teren vast care să devină atracție pentru turiști, un muzeu în aer liber, acoperit, inclusiv cazări pentru artiștii care lucrează la Hobița. Acel zăvoi este proprietatea cetățenilor, unde se organiza pe vremuri acea tabără și a trebuit să identific alt teren”, a mai spus Pigui, într-o emisiune la Tele3.


Autoritățile așteaptă și să preia în administrare Casa Muzeu „Constantin Brâncuși”, de la Hobița. Pentru asta, mai este nevoie ca aleșii județeni să dea o hotărâre. În prezent, casa este administrată de Muzeul Județean.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: