Târgu Jiu: Relantoarele de lângă giratoriu au împărțit șoferii în două

Câteva relantoare instalate recent lângă sensul giratoriu, la ieșirea din Târgu Jiu spre Turcinești, au stârnit reacții dure printre participanții la trafic. Unii șoferi contestă faptul că acestea au fost montate chiar în giratoriu și nu le văd rostul. Dimpotrivă, susțin că mai mult încurcă traficul decât să aducă vreun beneficiu.

În plus, unii șoferi susțin că pe drumul național ce duce spre Bumbești-Jiu, sunt alte locuri unde aceste relantoare ar avea mai mult sens.

„Cât de idiot poți fi astfel încât să instalezi relantoare fix în giratoriu pe breteaua rutieră de deplasare a traficului de mărfuri (giratoriu de la podul peste Jiu, la Turcinesti). Toți șoferii știu ca trebuie să  reducă viteza la intrare în giratoriu, dar sa aibă și posibilitatea de-a ieși rapid, asigurându-se astfel fluidizarea traficului. Încearcă de poți aici!.  Sunt foarte curios dacă serviciul poliției rutiere a dat aviz pentru așa  lucrare. La 50, respectiv 100 de metri, spre Iezureni sunt doua treceri de pietoni intens folosite de copii, fără nici un element de siguranță”, a fost mesajul lui Eftemie Popescu.

Postarea sa pe Facebook a stârnit reacții pro, dar și contra. „Se vede ca nu treceti frecvent pe acolo. Aveți idee cate accidente s au produs acolo datorită neacordării de prioritate de către șoferii ce veneau din direcția Iezureni?”, i-a răspuns un internaut.

„În acea zona, înspre Iezureni este intersecție cu câteva treceri de pietoni care noaptea sunt foarte periculoase pentru șoferi datorita faptului ca nu este iluminat stradal. Noaptea, din giratoriu pana în Iezureni mersul cu mașina este loterie. Ar trebui făcut multe lucruri în acea zona, în special iluminatul, măcar în zonele cu treceri de pietoni (sa ilumineze trecerea de pietoni). În schimb s-au gândit mai mult sa încurce prin montarea limitatorului. Eu cred ca mergea sa pună oglinda pentru vizibilitatea celor ce vin dinspre Turcinesti”, a fost o altă idee.

„La noi, ca la nimeni”, a fost altă reacție.

Galerie foto




Vizualizări: 3,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: