Târgu Jiu: Remorcă impozitată cât trei camioane!

O şcoală de şoferi din judeţul Gorj a dat în judecată primăria Târgu Jiu şi Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, când a văzut cât impozit are de plătit pentru mijloacele de transport. Administratorul societăţii susţine că primăria Târgu Jiu face o gafă uriaşă impozitând remorcile şi semi-remorcile la rang de autovehicule, motiv pentru care s-a şi adresat instanţei de judecată. Primăria Târgu Jiu nu-şi găseşte cuvintele să răspundă la o astfel de acuzaţie.

Administratorul SC Copilot Auto SRL din Târgu Jiu susţine că administraţia publică locală încadrează greşit mijloacele de transport, obligând contribuabilii să plătească sume uriaşe de bani la taxe şi impozite. Societatea a acţionat în instanţă primăria şi Direcţia Publică de Impozite, când a constatat că plătea pentru o remorcă cât pentru trei camioane la un loc. ”Domnii de la primărie nu respectă nici legislaţia şi nici hotărârea Consiliului Local, pentru că în instanţă ei au depus o decizie a Consiliului Local prin care se spune clar că încadrarea remorcii se face conform altui alineat şi altui paragraf, nu cum au făcut domniile lor, ca şi autovehicul. Remorca e remorcă, nu e autovehicul că nu are motor, merge numai tractată şi conform legii trebuia să o încadreze la remorci peste cinci tone. Ei au mers pe o încadrare greşită, consideră remorca autovehicul. Ei nu prea înţeleg ce înseamnă asta şi de aici a pornit litigiul”, a spus Cristi Dănescu, administrator.

Impozit de zece ori mai mare

Bărbatul susţine că a depus în instanţă documente care atestă că alte primării din judeţ fac încadrarea corectă. ”Eu mi-am dat seama când am văzut cât am de plătit la impozit şi problema nu este numai la firma mea, problema este la tot ce înseamnă încadrare la remorci şi semiremorci din municipiul Târgu Jiu. La celelalte primării din judeţ sunt încadrate bine pentru că le-am adus şi de la alte primării, le-am adus şi de unde am cumpărat remorcile şi semiremorcile şi atunci am decis ca instanţa să-şi spună cuvântul”, a spus Cristi Dănescu. Reprezentantul şcolii de şoferi susţine că de la 150 de lei cât era impozitul pe o remorcă lui i-a venit de plată suma de 1.500 de lei pe an. ”De la 150 de lei la 1.400 de lei sunt bani, e ceva diferenţă, eu am plătit într-un an cât ar fi trebuit să plătesc în zece şi nu mi s-a părut normal. Ei mi-au impozitat remorca asta cam la aceeaşi sumă pe care aş plăti-o la trei camioane şi nu e normal, adică se impozitează o anexă mai mult decât vila care o ai în faţă. Ei au făcut o mare gafă. Fiind mai multe maşini înscrise nu realizezi, dar acum le-am cerut să-mi dea cât am de plătit impozit detaliat pe fiecare maşină din cadrul firmei şi m-a şocat cât plătesc la o remorcă, m-am crucit. Toate intră în procesul de instruire, dar nu asta contează, din punctul meu de vedere la primărie sunt oameni pe funcţii care nu au nicio treabă cu ce se întâmplă”, a spus Cristi Dănescu, administratorul Copilot Auto SRL.

EZITARE

Când vine vorba de astfel de acuzaţii, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu nu-şi găsesc cuvintele şi pasează situaţia de la unul la altul. Nici purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lavinia Petriţa şi nici directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, Mariana Budulan, nu au ştiut să spună dacă remorca respectivă este sau nu încadrată corect din punct de vedere legal, oferind un răspuns evaziv şi incomplet. ”Contestă stabilirea unui impozit pentru un mijloc de transport”, a spus Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: