Târgu Jiu: Tractoare şi alte utilaje, furate într-o singură noapte

Pagubă mare pentru un târgujian care se ocupă cu repararea utilajelor agricole second hand! Într-o singură noapte i-au fost furate din curtea atelierului tractoare şi alte utilaje în valoare de 25.000 de lei. Proprietarul crede că furtul a fost premeditat din cauză că, în urmă cu o săptămână, un câine Rottweiler i-a fost otrăvit. Pentru a identifica hoţii, proprietarul a demarat o campanie pe Facebook, fiind dispus să ofere recompensă pentru a-şi recupera bunurile. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean spun că a fost deschis un dosar penal şi există un cerc de suspecţi.

Chiar dacă pare a fi scenariul unui film de acţiune, furtul de utilaje agricole operat într-un timp record este un fapt real. În noaptea de 4 august, o bandă de hoţi a furat un tractor, motocoase, pompe de apă, aparate de sudură şi alte utilaje de la un depozit de pe strada Narciselor, situat vizavi de reprezentanţa Skoda. Nu se ştie însă cum a fost sustras tractorul fără să facă zgomot. Asta în condiţiile în care în zonă sunt amplasate camere video.

furt_tractoare

Proprietarii cred că furtul a fost premeditat pentru că un câine de rasă le-a fost otrăvit cu o săptămână înaintea jafului. „Avem mulţi câini, însă acum o săptămână ne-a murit o căţea Rottweiler otrăvită. Hoţii au venit, au tăiat gardul, au pus o pătură pe camera video şi pe becul din curte şi au operat. Ne-au furat un tractor, motocoase, apare de sudură, pompe de apă, polidiscuri, bormaşini, truse de chei, etc. În noaptea respectivă nu am avut pază, iar aici în zonă nu există iluminat public, chiar dacă sunt sedii de firme mari. Cei de la primărie nu au băgat iluminat public, iar hoţii profită de faptul că suntem în câmp. Cred că este o bandă de hoţi care ştie să folosească utilajele agricole, pentru că un necunoscător ne le putea sustrage aşa uşor. Am fost prin târgurile de maşini, am mers chiar şi la Craiova, în speranţa că le voi găsi scoase la vânzare, dar nimic. După părerea mea, le-au băgat într-o hală pe undeva”, a declarat Ştefan, unul dintre proprietari.

În speranţa că îşi vor recupera bunurile, oamenii au demarat şi o campanie pe Facebook. „Am postat fotografii cu o parte din utilajele furate şi am oferit recompensă pentru cei care deţin informaţii. Dacă ar veni vreun om serios care să ne dea informaţii precise am fi dispuşi să îi dăm 1000-1500 de lei pentru a ne recupera bunurile, care se ridică undeva la 25.000 de lei. Există imagini pe camerele de supraveghere ale firmelor din zonă, care arată că au fost mai multe maşini, însă nu se poate distinge numărul de înmatriculare”, a declarat proprietarul păgubit.

CERCETĂRI

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, s-a deschis un dosar penal pentru furt. „Există un dosar penal, am primit o plângere de la un bărbat cum că în noaptea de 4 august au fost sustrase mai multe utilaje agricole de pe strada Narciselor. Poliţiştii efectuează cercetări specifice în vederea identificării autorului, cercetările fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: