Anchetă pentru micuţa gorjeancă moartă la naştere la Cluj

În plină perioadă de concedii, inclusiv în Justiție, polițiștii din Cluj continuă investigațiile în dosarul ce vizează lămurirea împrejurărilor în care, la începutul lunii iulie, o fetiță adusă pe lume de o gorjeancă a murit imediat după naștere din cauza complicațiilor pe care le avea, medicii clujeni contrazicându-se atunci în privința modului în care trebuia intervenit din punct de vedere chirurgical.

Sara Maria Șendroiu a venit pe lume cu o afecțiune gravă, hernie diafragmatică, și a murit la scurt timp după naștere, medicii clujeni certându-se între ei la vremea respectivă în privința oportunității unei intervenții chirurgicale și, mai ales, a dotărilor necesare pentru o astfel de intervenție. Micuța și-a pierdut viața până să fie luată o decizie, părinții cerând o anchetă.

Polițiștii au trimis acum adrese Spitalului de  Adulți Cluj prin care solicită fișa medicală a mamei și a pacientei decedate, dar și fișa postului pentru medicul chirurg Ștefan Ciuce, precum și pentru managerul Petru Șușcă. Primul era dispus să facă o operație care, teoretic, ar fi putut să o ajute pe micuță să rămână în viață, intervenția chirurgicală neavând însă loc pentru că managerul spitalului nu și-a dat acceptul, invocând lipsa dotărilor necesare, dar și a specializării pe care o avea profesorului Ciuce. Medicul e acuzat că nu are competențe în chirurgie pediatrică, deși, de-a lungul anilor, a avut zeci de intervenții reușite, disputa cu managerul spitalului costând-o viața pe micuța pacientă.

După incidentul respectiv șefii spitalului au informat inclusiv Ministerul Sănătății că la Cluj nu existau dotările necesare pentru o intervenție chirurgicală atât de complicată, doar la spitalul Marie Curie din București existând posibilitatea ca Sara să fie operată și să aibă șanse de a fi salvată. Medicul Ciuce e acuzat de șefii săi, în documentul trimis la Ministerul Sănătății, de faptul că i-ar fi dezinformat pe părinții fetiței, veniți de la Târgu Jiu la Cluj pentru a naște în condiții de siguranță. Șefii spitalului susțin că părinții trebuiau îndrumați direct spre București, de durerea lor profitând profesorul Ciuce pentru a alimenta conflictele pe care le are cu managerul unității sanitare soții din Gorj fiind considerați „victime”, fiind puțin probabil însă ca la sfârșitul anchetei polițiștilor clujeni lucrurile să fie descâlcite și cineva să fie sancționat în vreun fel pentru cele întâmplate.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: