Târgu Jiul s-a transformat iar într-o mică Veneție. Haos în trafic, mașini blocate în apă

A fost un trafic de coșmar în Târgu Jiu, miercuri seara, după un potop de câteva zeci de minute. Străzi importante din oraș au devenit impracticabile, Poarta Sărutului a fost înconjurată de apă și mulți șoferi au fost nevoiți să împingă mașinile după ce li s-au oprit în mijlocul apelor.

Nervii au fost întinși la maximum în trafic. Șoferii și-au pierdut plăcuțele de înmatriculare în ape, iar multe mașini s-au oprit în mijlocul drumului. „Ce să fac? S-a oprit! A intrat apă la motor. Acum o împingem cât să nu o las în mijlocul străzii. Așa ceva numai la noi se putea întâmpla. Nu am decât să-mi iau o barca”, a spus un șofer nervos.

Cel mai rău a fost în centrul orașului, pe Calea Eroilor. „Am apa până deasupra de genunchi. Am ieșit pe geam din mașină ca să o pot împinge pe margine. Nu o mai pot mișca din apă. Capacele au sărit la gurile de canal. Un pericol uriaș pe străzi. Se repetă peisajul acesta după fiecare ploaie torențială și nu ar trebui să avem vreo scuză. Mi-am pierdut și numărul de înmatriculare de pe față. O să dau anunț să vedem cine îl găsește”, a spus un alt tânăr.

Probleme au fost și în alte zone. În Debarcader și în apropiere de Piața Centrală, polițiștii locali au închis străzile ca să nu rămână oamenii cu mașinile pe șoselele care s-au transformat în adevărate râuri. În apropierea Sălii Sporturilor, apa a inundat mai multe grădini. „Așa se întâmplă de zeci de ani. Canalizarea nu face față. Mai are un pic și intră apa în casă peste mine. A ieșit și din canalizare. Este canalizare menajeră și este un miros insuportabil în toată casa”, a spus un localnic.

Galerie foto


Vizualizări: 2,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: