Târgujian deranjat de poliţiştii slab pregătiţi

Un târgujian este deranjat de polițiștii slab pregătiți din județul Gorj. Stelian Constantin a simțit pe pielea lui ce însemnă să ai de-a face cu oameni ai legii care nu știu ce să facă atunci când opresc în trafic un autoturism. Șoferul nu este deranjat de faptul că a primit două amenzi de la același echipaj de poliție care l-a oprit în trafic pentru un „control de rutină”, ci de faptul că a trebuit să facă legislație cu cei doi oameni ai legii. Stelian Constantin este decis să meargă în audiență la șeful Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, nu pentru a contesta sancțiunile, ci pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la slaba pregătire a oamenilor din subordine.

Stelian Constantin are 56 de ani și are permis din tinerețe, însă până la această vârstă nu i-a fost dat să fie oprit în trafic de polițiști care nu știu ce verifică, dar nici pentru ce îl amendează. Șoferul a fost oprit în localitatea Licurici de un echipaj de poliție format din agentul Denisa Zorilă de la Postul de Poliție Berlești și subcomisarul Pantelimon Dănășel de la Secția 8 de Poliție Stoina. Ceea ce a urmat pare un episod rupt din filmul „Academia de Poliție”. „Mă duceam la țară cu familia și m-au oprit pentru un control de rutină. Când am vrut să le dau actele, mi-au căzut sub scaun și a trebuit să cobor din mașină să le iau, iar atunci mi-au spus că îmi pot lua permisul că actele nu se țin sub scaun. Am trecut peste acest episod. Pentru că actele au fost în regulă, au început să verifice mașina, iar domnișoara Zorilă a constatat că nu am numere pe față la remorcă, ceea ce nu există, iar cele de pe spate i se par prea jos. Apoi mi-a cerut rovinietă pentru remorcă, ceea ce nu există, pentru că am rovinietă la mașină. A verificat apoi triunghiurile reflectorizante, stingătorul și a depistat că trusa medicală este expirată, dar mi-a dat amendă că nu este omologată, deși este trusa originală a mașinii. Ca să fie treaba treabă, a venit apoi colegul, domnul Dănășel, cu un alt proces verbal că transport marfă care nu are acte. Eu în remorcă avem un utilaj agricol confecționat de mine pentru îngrășăminte. Pe procesul verbal scria marfă și moară. Ceea ce nu era. S-a apucat a modificat procesul verbal, dar nu l-am semnat pentru că nu înțelegeam ce scrie acolo și era plin de tăieturi și modificări. În mod sigur mi-l trimit acasă. E imposibil așa ceva. Am pierdut o jumătate de oră cu ei în stradă ca să le arăt că nu știu nici măcar ce să verifice”, a precizat Stelian Constantin.

Vrea să-l înștiințeze pe șeful IPJ Gorj

Șoferul a achitat deja prima amendă pentru trusa medicală neomologată și acum așteaptă și cel de-al doilea proces verbal pentru a merge în audiență la șeful IPJ Gorj, Viorel Caragea. Stelian Constantin nu vrea să conteste sancțiunile, ci să arate șefului poliției din Gorj capacitatea oamenilor pe care-i are în subordine. „Eu prima amendă am plătit-o, aștept al doilea proces verbal prin poștă, așa cum a avut capacitatea agentul de poliție să-l facă, iar apoi o să merg în audiență la domnul Caragea pentru că așa ceva este imposibil. Nu poți să trimiți în stradă niște oameni incapabili să verifice un șofer sau să scrie un proces verbal. Trebuia să îmi dea amendă că am trusa expirată, nu neomologată, și să știe ce trebuie să facă. Mai mult decât atât, domnul Dănășel a venit la mine la mașină fără a purta șapca în cap și vesta din dotare, așa cum este legea. O să-i explic și domnului Caragea cu ce oameni lucrează și cum scade poliția din Gorj în ochii cetățenilor cu unii incompetenți”, a mai spus Stelian Constantin. 

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: