Târgujienii acuză primăria de discriminare

Revoltă în rândul unor târgujieni. Oamenii se declară discriminați după ce au văzut și ei că la Târgu Jiu romii sunt o categorie privilegiată câtă vreme nu sunt trași la răspundere în niciun fel atunci când comit ilegalități. Cei mai mulți spun că ilegalitățile sunt comise cu știința autorităților care au și ele câștiguri pe alte părți.

Cu datorii de sute de mii de lei la bugetul local, dar cu palate de zeci de mii de euro, romii au fost întotdeauna păsuiți de autoritățile locale. Nu se întâmplă la fel și cu celelalte categorii de locuitori ai municipiului care sunt executați silit și pentru o datorie de 10 lei. Explicația este simplă. ”Nu pot fi executați pentru că nu posedă bunuri și nu au venituri. În această situație ne aflăm cu sute de dosare. Am observat că în ultima vreme vând sticle, geamuri, pentru a-și întreține familia, sunt foarte multe clădiri închise cu lacăt, unde nu am putut pătrunde, sunt plecați în străinătate. Contribuabilii din zonele acestea sunt într-adevăr într-o situație dificilă”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Venituri Târgu Jiu.
Deși instituțiile statului ar fi trebuit de ani buni să verifice procedeul prin care “cresc” vile și să perceapă taxe, reprezentanții autorităților s-au făcut că nu văd ani de zile ilegalitățiile săvârșite de romii cu mulți bani. ”Sunt practic două proceduri, totul depinde de agentul constatator. Oricum, dacă se constată că a construit ilegal se aplică și amendă și intrarea în legalitate. În cazul în care nu poate intra în legalitate, atunci practic persoana este obligată să redea terenul cum era înainte”, a spus Ermina Pasăre, directorul Serviciului Urbanism din cadrul primăriei Târgu Jiu.

”Pe noi ne execută imediat”
Târgujienii nu sunt însă la fel de îngăduitori când vine vorba de ilegalități și solicită autorităților locale să ia măsurile care se impun. Oamenii știu însă că la mijloc sunt interese și de o parte și de cealaltă. ”Eu știu că aici la Târgu Jiu este aceeași administrație de vreo 16 ani, e normal că lucrurile s-au știut, dar fiind vorba de o categorie cu probleme s-au complăcut în situație. Nu mi se pare normal, primăria nu poate fi pentru unii mumă, pentru alții ciumă”, a spus un târgujian. Oamenii spun că li se pare inadmisibil ca romii să fie iertați permanent. ”Eu când îmi iau amărâta de pensii primul lucru pe care îl fac mă duc să-mi plătesc datoriile la stat. Ei stau în vile cu câte 15 camere și nu-i obligă nimeni să plătească. Pe noi ne execută imediat”, a spus o altă târgujiancă.

Vizualizări: 354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: