Târgujienii mai au două zile să ridice alimentele de la UE

Persoanele care beneficiază de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană şi nu le-au ridicat până în prezent o mai pot face până joi, 30 decembrie, acţiunea de repartizare a acestora fiind suspendată până după sărbători. În programul de distribuire a alimentelor sunt înscrişi circa 9000 de târgujieni. Până în prezent au ridicat făina, zahărul, laptele praf şi biscuiţii aproximativ 5000 de persoane. Problema majoră o ridică o parte din alimente cărora le va expira data de valabilitate în luna martie. De aceea ele trebuie înmânate beneficiarilor mai repede. Alimentele se ridică de la Direcţia de Protecţie Socială. (A.P.)

Alte stiri pe scurt:

Nici un caz de trichineloză în Gorj

Peste 2000 de examene trichineloscopice au fost efectuate la nivelul judeţului Gorj. Până în prezent, nu a fost depistat nici un caz de trichineloză. În această perioadă, veterinarii au monitorizat mai multe localităţi pentru a împiedica recidivarea focarelor de trichineloză depistate anul trecut. Este vorba despre localităţile: Băleşti, Peştişani, Stăneşti, Bumbeşti-Jiu, Runcu, Motru şi Târgu Jiu. (D.M.)

Unităţile alimentare, verificate de veterinari

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat, săptămâna trecută, un număr de 121 de controale în pieţele, târgurile şi unităţile alimentare din municipiu şi judeţ. În urma verificărilor au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1200 lei unor unităţi de comercializare din Târgu Jiu, pentru  deficienţe de manipulare a produselor alimentare şi şase avertismente verbale pentru diverse neconformităţi de gravitate redusă, remediate în cursul inspecţiilor în unităţile de comercializare. (D.M.)        

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: