Târgujienii ortodocşi s-au înghesuit la catolici cu bileţele şi crini

Sute de credincioşi au mers ieri la Biserica Catolică din Târgu-Jiu pentru a participa la slujba de Sfântul Anton. Credincioşii, atât catolici cât şi ortodocşi. au venit cu crini pentru a-i sfinţii. Lângă aceştia au pus şi bileţele cu dorinţele lor. Sunt convinşi că li se vor îndeplini.

Ieri, credincioşii romano-catolici l-au sărbătorit pe Sfântul Anton de Padova, Sfântul lumii întregi.

 „Venim în fiecare an la această biserică. Este o slujbă deosebită şi plecăm acasă mult mai spirituali. Este ceva cu totul deosebit. Noi suntem creştini dar cu contează. Credinţa este aceiaşi”, spune o femeie.

Credincioşii spun că dorinţele pe care şi le pun în această zi li se îndeplinesc.

Şi-au pus dorinţe

La fiecare floare de crin, credincioşii au legat câte un bilet pe care şi-au scris dorinţele şi sunt siguri că acestea li se vor îndeplini. „Venim mereu aici. Noi avem credinţă. La fiecare floare de crin punem un bileţel cu dorinţele noastre. După ce sunt sfinţiţi crinii, îi ducem acasă şi-i punem într-o vază fără apă. Ei se usucă, iar atunci când se îndeplineşte câte o dorinţă înmuguresc. Mie mi s-a întâmplat de multe ori”.

VÂNZARE

De câştigat au avut şi vânzătorii de crini, ei postându-se în faţa bisericii catolice de la primele ore ale dimineţii. „Se vând bine crinii pentru că este sărbătoarea lor şi oamenii cumpără. Sperăm să avem suficienţi. Firul este un leu sau doi lei“.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: