Târgul de joburi organizat de studenţi, un fiasco

Târgul de joburi care ar fi trebuit să le ofere un loc de muncă studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a fost un eşec. Firmele de recrutare care şi-au anunţat prezenţa nu şi-au făcut apariţia, iar studenţii nici atât. Dinte cei aproape 20 de agenţi economici, care ar fi trebuit să ofere peste 60 de locuri de muncă s-au prezentat doar trei. Locurile de muncă puse la dispoziţie de agenţii economici prezenţi au fost de agenţi şi inspectori de asigurări şi de agenţi de pază.

Doar trei firme din judeţul Gorj şi-au făcut apariţia la bursa locurilor de muncă pentru studenţi, eveniment organizat sub egida Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, de către Liga Studenţilor din UCB, ce s-a desfăşurat în incinta Facultăţii de Inginerie din Târgu Jiu între orele 10.00-14.00. Atât studenţii, cât şi agenţii economici au plecat de la târg dezamăgiţi. Unul dintre tinerii care a participat la organizarea evenimentului a declarat că la târg trebuiau să îşi facă apariţia în jur de 20 de angajatori, care să pună la dispoziţie peste 60 de locuri de muncă în domeniul asigurărilor, inginer . Însă la faţa locului numărul firmelor prezente nu depăşea cifra trei, iar studenţii erau de negăsit. „Au venit foarte puţini angajatori. Noi aşteptam mai mulţi, în jur de 20 care trebuiau să ofere până la 50-50 de locuri de muncă”, spune unul dintre organizatori.

Agenţii economici, dezamăgiţi de organizare

Pentru un salariu minim pe economie o firmă de pază oferea locuri de agenţi de pază şi ordine publică. Oferta nu a fost însă pe gustul puţinilor studenţi care s-au perindat pe lângă cele trei standuri cu joburi. „Pentru a se angaja la noi trebuie să fie calificaţi, să aibă cunoştinţe în domeniu. Dar cei interesaţi pot să urmeze un curs de formare la noi, ce durează trei luni de zile. Pe lângă salariul minim mai oferim şi bonuri de masă. Cu timpul pot să obţină şi avizul de portar. Însă nu am primit nici un CV”, menţionează Daniel Tăloi, reprezentantul unei firme de pază din Târgu Jiu. Deşi era prezenta la târg de aproape două ore, Cătălin Bălan, reprezentantul unei firme de asigurări din Târgu Jiu primise doar un CV de la un masterand. „Într-o oră doar doi tineri s-au interesat de oferta firmei noastre. Am rămas surprins de prezenţa redusă a studenţilor la târgul organizat chiar de ei. Mă aşteptam la mai mult. Noi oferim locuri de muncă nelimitate de agenţi de asigurări, iar un singur loc de inspector de asigurări. Probabil că tinerii nu sunt interesaţi nici de şcoală. Dacă nu sunt prezenţi fizic aici cred că nu sunt prezenţi nici la şcoală”, spune Cătălin Bălan, reprezentantul unei firme de asigurări. Dezamăgită de organizare a fost şi Cornelia Ticuş de la o altă firmă de asigurări. „Se pare că nu este un interes foarte crescut din partea studenţilor. Stau de o oră şi jumătate la stand şi nu am văzut mai mult de doi oameni interesaţi”, afirmă Cornelia Ticuţ.

Studenţii nu au avut ce să aleagă

Nici studenţii nu s-au declarat mulţumiţi târgul de joburi. Acestora nu le-au fost pe plac locurile de muncă oferite. „Oferta este foarte slabă. Eu sunt în ultimul an la Facultatea de Ştiinţe Economice. În domeniul meu aş dori să îmi găsesc un post de consilier  sau de contabil, dar nimic din ce îmi doresc eu nu se află pe masa angajatorilor prezenţi aici, motiv pentru care nu am depus nici un CV.  În asigurări nu m-aş angaja deoarece mi se pare o pierdere de timp să alergi după un comision. Sunt prea multe locuri în asigurări şi prea puţine în domeniile pe care le căutăm noi”, declară Andrea Piţigoi, studentă în anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul UCB.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: