Târgul Meşterilor Populari se deschide luni

Peste 60 de meşteri populari din diferite zone ale ţării vor poposi pentru câteva zile în oraşului lui Brâncuşi. Începând de luni, la căsuţele din centrul muncipiului Târgu Jiu vor fi expuse produse tradiţionale. Cea de a VIII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România va fi organizată în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Culturii Populare în Gorj.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează a treia ediţie a Zilelor Culturii Populare în Gorj, în perioada 12-15 august. Manifestările vor debuta luni dimineaţă cu deschiderea Târgului Meşterilor Populari din România. Potrivit organizatorilor, la Târgu Jiu, sunt aşteptaţi peste 60 de meşteri populari din diferite zone ale ţării. „Luni, la orele 11.00, în centrul municipiului Târgu Jiu, se va deschide cea de-a a VIII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din România. Ne aşteptăm la o prezenţă de 60-65 de meşteri din diferite zone ale ţării. Timp de patru zile toţi cei care vor trece prin Târgu Jiu vor avea posibilitatea să achiziţioneze obiecte de artă populară”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Manifestările dedicate Zilelor Culturii Tradiţionale vor continua cu vernisajul Expoziţiei „Odinioară pe Valea Gilortului”, unde vor putea fi admirate obiecte de artă populară, fotografii şi documente înregistrate în cadrul Taberei de cercetare etnofolclorică ,,C-tin Brăiloiu”, ediţia a VIII-a, 2013. De asemenea, va avea loc şi o lansare de carte - Monografia ,,Glogova” de Ilie Paraschiv, editura CJCPCT Gorj, cât şi festivitatea de acordare a premiului ,,Al. Doru Şerban”, ediţia a III-a.

FESTIVAL

Zilele Culturii Populare în Gorj vor continua în perioada 14-15 august cu Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular Gorjenesc de la Tismana.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: