Tăriceanu: Nu putem închide CEO, nu pierdem locurile de muncă

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a discutat luni zeci de minute cu sindicaliștii din minerit și energie despre situația Complexului Energetic Oltenia. Tăriceanu și-a manifestat indignarea cu privire la faptul că statul român importă până la o mie de MWh în timp ce compania se duce de râpă.

Fostul prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu, le-a vorbit sindicaliștilor despre modificările din legea energiei, lege care ar urma să intre în toamnă în Camera Deputaților. Tăriceanu a spus că dacă Victor Ponta ar prelua șefia Camerei Deputaților, legea ar trece fără probleme. ”Legea pe care noi am modificat-o și a și fost adoptată în Senat și vă spun că am convingerea că va fi aprobată și în Camera Deputaților, dacă ajunge Victor Ponta președintele Camerei n-am nici cea mai mică emoție. Dar, altfel o să discut cu toți colegii din PSD să avem majoritate să trecem această lege și prin Camera Deputaților”, a mai spus Tăriceanu.

Indignare
Acesta și-a manifestat indignarea cu privire la importurile de energie pe care le face statul român pe de o parte, iar pe cealaltă parte CEO se prăbușește. ”Încercăm să facem corecțiile necesare astfel încât perspectiva de funcționare a Complexului Energetic Oltenia să fie asigurată și în ceea ce privește partea de exploatare de cărbuni, materia primă, și în ceea ce privește producția de energie. Noi nu putem să lăsăm funcția de bază, de echilibrare a sistemului energetic să dispară și să importăm între 700 și 1.000 de MW pe zi, cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Este anormal să importăm, plătim de altfel subvenții pentru energia care se exportă de către centralele pe energie regenerabilă, plătim noi toți și pe altă parte închide întreprinderile care sunt în România, care au și locuri de muncă, pierdem locurile de muncă”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, la Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: