Tatonează primarii pentru formarea unui nou partid

Senatorul de Gorj, Ion Iordache, ia în calcul formarea unui nou partid, alături de Ludovic Orban. Așa numita echipă câștigătoare din PNL ignoră aripa Orban, astfel că Iordache a contactat mai mulți primari să afle cum li s-ar părea un nou proiect.

Dacă noul președinte Florin Cîțu nu va găsi o cale de a colabora cu aripa Orban, am putea asista la formarea unui nou partid. “Eu încă sper ca, în zilele acestea, să se găsească o soluție în interiorul partidului, prin care cele două echipe care sunt în jurul premierului și a domnului Orban să continue împreună. Dacă nu vor găsi o soluție și se pare că echipa domnului Cîțu nu înțelege acest lucru și cred că sunt doar ei, mai mult, îi împing pe ceilalți în afara partidului, atunci este posibil să se facă alt partid”, a spus senatorul Iordache la Radio Infinit.

Fostul lider al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a vorbit de acum câteva zile despre posibilitatea înființării unui partid. „Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care să continue trecutul PNL”, a precizat el.

În eventualitatea unor alegeri anticipate, cei 41 de parlamentari care l-au susținut pe Orban nu s-ar mai regăsi pe listele PNL.

Vizualizări: 4,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: