Taxă specială la apă. Primăria emite factura, firma încasează!

Cetăţenii comunei gorjene Fărcăşeşti plătesc o taxă specială la apă. Nu doar denumirea serviciului este ciudată, ci şi modalitatea de a încasa banii de la populaţie. În fapt, factura este emisă de Primăria Fărcăşeşti, dar chitanţa este dată oamenilor de… firma Consiliului Local. Unii aleşi locali sunt de părere că cetăţenii nici nu ar trebui să plătească apa, pentru că nu este potabilă. Mai mult decât atât, costurile de furnizare sunt achitate de CE Oltenia.

Localnicii din comuna Fărcăşeşti plătesc o taxă specială la apă de 1,5 lei/mc consumat. Primăria este cea care emite facturile lunar, iar banii sunt colectaţi de Gospolocafar SRL, firma Consiliului Local, care emite chitanţa. Cetăţenii nu înţeleg de ce administraţia locală procedează în acest mod. „Eu cred că nu este legal. Ce e aia taxă specială la apă? Și nu înţeleg cum să emită factura primăria şi chitanţa să mi-o dea pe firma Consiliului Local”, a spus un localnic.

Primarul Drăgoescu dă asigurări că totul se desfăşoară legal. „Noi avem un contract cu Gospolocafar, care ne prestează servicii. Taxa este a primăriei, hotărârea e a Consiliului Local. Încasează şi la sfârşitul lunii ne predau banii nouă, către primărie. Factura o emitem noi, primăria, ei doar se duc şi prestează servicii. Este legal, totul este legal. Aşa s-a dat hotărârea, taxă specială”, a declarat Constantin Drăgoescu, primarul comunei Fărcăşeşti.

Consilierul local Marius Bălu spune însă că se mai întâmplă şi alte ciudăţenii în ceea ce priveşte reţeaua de apă. „Oricum e la limita legii fiindcă firma Gospolocafar nici măcar nu are autorizaţie să furnizeze apă, iar apa nu este potabilă, e apă menajeră. Am sesizat şi eu la Prefectură, pe primar. Ei au în administrare reţeaua, pentru că apa este extrasă din puţurile Complexului Energetic Oltenia, iar pentru pompele acestea CEO plăteşte curent. O să sesizez poliţia, pentru că este furt de energie electrică dacă el încasează bani. CEO, pentru că excavează terenurile noastre, ne-a oferit această facilitate de a nu plăti apa. Am discutat cu un avocat şi, probabil, o să deschid o acţiune în instanţă pe mai multe persoane. E ilegală chestia asta cu apa”, a comentat Marius Bălu, consilier local la Fărcăşeşti.

Galerie foto



Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: