„Taxa Voica” a produs 105 milioane în prima săptămână

Taxa de intrare în staţiunea Săcelu, de 100.000 de lei vechi pe zi, îi nemulţumeşte pe turişti, dar aduce bani buni la bugetul local. Doar în prima săptămână de aplicare a aşa numitei „taxe Voica”, bugetul local al Primăriei Săcelu a crescut cu 105 milioane de lei vechi. Primarul Ion Voica a declarat că nu este dispus să renunţe la această taxă, în ciuda intervenţiilor făcute în acest sens de şefii SNLO, căreia îi aparţine baza de tratament, şi ai Instituţiei Prefectului.

Luna şi scandalul la Săcelu! Conflictele dintre Nicolae Rotaru, directorul bazei de tratament din Săcelu, şi Ion Voica, primarul din localitate, par să nu se mai termine. Şi ieri a fost scandal la Săcelu, de această dată motivul fiind parcările staţiunii… dar cearta s-a acutizat când a venit vorba de taxa de staţiune. La faţa locului s-au deplasat poliţia şi şefii prefecturii.

Parcare ilegală, blocată cu bănci şi coşuri de gunoi

Sămânţa de scandal a fost ieri în jurul unor locuri de parcare. Terenul aparţine primăriei, susţine primarul Ion Voica. Acesta spune că acolo au fost trasate nişte linii de delimitare a unor parcări de către cei de la staţiune, dar complet ilegal, deoarece nu şi-au închiriat acolo locuri de parcare. Pentru a împiedica maşinile să staţioneze ilegal pe domeniul public, Voica a blocat parcarea cu bănci şi coşuri de gunoi. A blocat chiar şi o maşină în parcare, care se afla pe un loc delimitat ca fiind pentru persoane cu handicap.

Părţile au puncte de vedere diferite cu privire la spaţiul folosit până acum ca parcare. “E parcarea mea, de fapt a primăriei. Nu trebuia nimeni să facă marcaje de parcare pe un teren care nu le aparţine. Ce contează că este chiar în faţa Bazei de Tratament, terenul nu le aparţine. Avem 160 de locuri de parcare în staţiune aşa că nu mai era nevoie să facă ei altele”, declară Ion Voica, primarul din Săcelu.

Pe de altă parte directorul bazei de tratament de la Săcelu susţine că primarul a făcut acest lucru intenţionat, numai ca să-l încurce şi să-l pună într-o lumină proastă. “A avut băncile pregătite. Le-a pus aici, iar oameni care nu şi-au luat maşinile au rămas cu ele blocate în parcare. Uitaţi-vă! Cum mai pot cei cu maşina aceea de Bucureşti să plece din parcare-”, declară Nicolae Rotaru, directorul Bazei de Tratament de la Săcelu.

Primarul Ion Voica spune că nu este treaba lui cum îşi scoate omul maşina din parcare, din moment ce nu stătea acolo legal: „Este vorba de o persoană cu handicap de care se foloseşte Rotaru când are nevoie. Este de fapt un lăutar care cântă în fiecare seară la terasa lui Jurebie (n.r.: consilier local PRM) şi are ajutor de handicap”.

Turiştii, nemulţumiţi de taxe

Pentru că cei doi nu s-au putut înţelege, autorităţile judeţene au mers ieri la faţa locului pentru a încerca o reconciliere. Atât reprezentanţii Consiliului Judeţean, cât şi cei ai Prefecturii Gorj au căutat soluţii pentru lipsa de comunicare dintre primar şi directorul bazei de tratament. După o scurtă întrevedere, reprezentanţii judeţului au decis că vor relua astăzi discuţiile la sediul SNLO.

Marcel Romanescu, subprefect, a declarat că va căuta soluţii pentru eliminarea taxei de staţiune şi menţinerea unei taxe pentru parcare. În replică, primarul Voica susţine că taxa pentru staţiune a fost stabilită în februarie prin hotărâre de consiliu local şi nimeni nu a atacat-o pentru legalitate. „Este o taxă perfect legală, care numai în prima săptămână ne-a adus la buget aproape 105 milioane de lei vechi. Nu vom renunţa la această sursă de venit”, a spus primarul Voica.

Toate aceste taxe sunt exagerate în opinia turiştilor. Unul dintre ei a profitat de prezenţa primarului pentru a-i spune ce are pe suflet. „10 lei pe zi e o taxă extrem de mare. Vă spun sincer domnule primar că o taxă atât de mare nu am plătit nici în Mamaia. Am umblat şi noi peste tot prin ţară, dar nicăieri nu e ca aici. Dacă intru de două ori în staţiune plătesc de două ori taxa. Aşa ceva nu se poate”, declară un turist. „Biletul este valabil pentru o zi întreagă”, spune primarul.

Turiştii mai plătesc taxă de intrare la ştrand, 5 lei adulţii şi 3 lei copiii. Directorul staţiunii, Nicolae Rotaru, spune că taxa impusă de primărie va alunga turiştii. În replică, Voica susţine că turiştii vor fi alungaţi de condiţiile din staţiune, care lasă de dorit.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: