Taxele Oficiului de Cadastru se vor putea plăti online

Gorjenii vor putea evita cozile de la ghişeele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, plătindu-şi online taxele percepute pentru serviciile oferite de instituţie. În momentul de faţă, sistemul de comerţ electronic se află în curs de implementare, iar reprezentanţii instituţiei spun că va deveni funcţional până la sfârşitul anului.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj va implementa un sistem de comerţ electronic, ce va permite încasarea online a taxelor. Potrivit conducerii instituţiei sistemul este în curs de realizare, urmând să devină funcţional în următoarele luni. „Din dorinţa de a îmbunătăţi serviciile publice oferite, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a demarat realizarea unui sistem de comerţ electronic pentru serviciile şi produsele  furnizate de instituţie. Sistemul va permite creşterea accesului la informaţii, creşterea productivităţii individuale a angajaţilor, diminuarea costurilor operaţionale, îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor, creşterea transparenţei în procesul de utilizare a banului public, reducerea corupţiei rezultată din încasarea directă a contravalorii serviciilor, optimizarea operaţiunilor interne, precum şi creşterea performanţelor instituţionale. În mod cert, sistemul va deveni operaţional până la sfârşitul anului”, a declarat Marius Mănescu, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj.

Sistemul va putea fi accesat atât de către instituţii, cât şi de către cetăţeni. „Grupul ţintă al proiectului este format din ANCPI şi instituţiile subordonate, notari, bănci, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, executori judecătoreşti, avocaţi, alte persoane juridice, precum şi din cetăţeni”, a mai precizat Marius Mănescu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: