Te gândești să faci o asigurare telefon? Iată ce trebuie să știi

Telefonul este mereu alături de noi și câteodată pot avea loc accidente, prin care îl poți sparge sau pierde. Reparațiile sau înlocuirile neașteptate ale telefonului mobil te pot lăsa o vreme fără bani. Cu toate acestea, o asigurare telefon potrivită poate face schimbarea telefonului mai accesibilă.

Există motive pentru care o asigurare telefon mobil ar putea părea o idee bună. De exemplu, dacă:

• ai un istoric al telefoanelor pierdute, furate sau sparte

• ai un smartphone scump și / sau ești blocat într-un contract pe termen lung

• nu ți-ai permite să înlocuiești telefonul și nu ți-ai dori să treci la un model mai ieftin

• te bazezi pe telefonul tău mobil și ai avea nevoie de o înlocuire instantanee dacă a fost pierdut, furat sau deteriorat

Dar, deși toate acestea ar putea fi adevărate, asigurarea pentru telefonul mobil nu este neapărat răspunsul. De exemplu:

• este adesea destul de scumpă

• există opțiuni alternative cu o valoare mai bună

Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când te gândești să faci o asigurare telefon.

Ce acoperă asigurarea pentru telefonul mobil?

O asigurare telefon acoperă diferite tipuri de daune care pot afecta sau împiedica funcționarea telefonului. Deși acoperirea poate varia în funcție de furnizor, precum și de vârsta și tipul de telefon pe care îl ai, multe politici includ următoarele:

• Daune accidentale (de exemplu, picături)

• Daune cauzate de lichide (de exemplu, scurgeri sau scufundări)

• Probleme mecanice

• Furtul și uneori pierderea

Ce sumă am nevoie pentru asigurarea pentru telefonul mobil?

Furnizorii de asigurări de telefonie mobilă calculează suma necesară pentru asigurarea telefonului mobil în funcție de marca, modelul și vârsta telefonului pe care vrei să îl asiguri. Cu toate acestea, dacă trebuie să determini valoarea poliței, este o idee bună să îți asiguri telefonul la valoarea sa de piață. Dacă faci acest lucru, va fi mai ușor să primești sau să cumperi un înlocuitor comparabil în cazul în care telefonul nu poate fi reparat.

Cât costă asigurarea unui telefon mobil?

Costul asigurării pentru telefonul mobil poate varia în funcție de marca, modelul și vârsta telefonului tău, precum și de furnizorul de asigurări pe care îl selectezi. În general, politicile sunt disponibile oriunde între câțiva lei și câteva zeci de lei pe lună, cele mai multe fiind direct la mijloc.

Merită asigurarea pentru telefonul mobil?

Asigurarea telefonului mobil poate fi o cheltuială utilă dacă îți deteriorezi sau pierzi frecvent telefonul sau dacă nu îți poți permite costurile inițiale asociate cu reparațiile sau înlocuirea dispozitivului. Acest lucru este valabil mai ales pentru smartphone-uri, care pot costa câteva mii de lei ca să fie înlocuite. O asigurare telefon poate avea, de asemenea, sens dacă ar trebui să achiți telefonul deteriorat în timp ce vrei să cumperi unul nou.

Dacă ai o cartelă și un telefon de bază, ieftin, pierderea telefonului nu te va costa atât de mulți bani și, prin urmare, s-ar putea să nu merite să plătești primele de asigurare lunare. Cu toate acestea, dacă ai un telefon inteligent foarte scump și un abonament lunar, costul pierderii telefonului tău poate fi de sute de lei, deci o asigurare telefon este cu siguranță de dorit, chiar necesară.

Îți poți asigura un telefon mobil folosit?

Da, mulți furnizori de asigurări îți vor permite să asiguri un telefon mobil folosit. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate fi necesar să parcurgi câțiva pași suplimentari. De exemplu, clienții Apple își pot asigura iPhone-urile în termen de 60 de zile de la cumpărare. După acel moment, clienții trebuie să-și ducă telefonul la un punct de vânzare cu amănuntul Apple pentru o inspecție înainte de a putea achiziționa o poliță.

Asigurare de la compania ta de telefonie mobilă

Cel mai simplu mod de a-ți asigura telefonul este să cumperi propria asigurare telefon a rețelei de telefonie la care ești client. În mod normal ți se va oferi acest tip de asigurare atunci când semnezi contractul de telefonie. Cu toate acestea, acest tip de politici pot fi foarte scumpe și nu oferă în mod normal cea mai bună valoare. Personalul de vânzări din magazinele de telefoane mobile poate încerca să te convingă să închei această asigurare, dar amintește-ți:

• nu trebuie să închei neapărat o asigurare pentru telefonul mobil

• nu trebuie să te grăbești să iei o decizie, s-ar putea să găsești o ofertă mai bună dacă faci unele cercetări.

Asigurarea locuinței

Cea mai ieftină opțiune este, de obicei, să îți asiguri telefonul laolaltă cu asigurarea de locuință, drept bunuri din afara casei. Acest lucru va fi mult mai ieftin decât alte modalități de asigurare a telefonului și vor fi acoperite și alte bunuri. Cu toate acestea, este foarte important să verifici cât vei plăti în plus la polița de asigurare a locuinței. De asemenea, trebuie să îți amintești că adăugarea telefonului la polița de asigurare a locuinței ar putea ajunge să însemne prime mai mari. De obicei, vei obține o reducere la asigurarea ta de casă dacă nu faci nicio cerere de despăgubire. Aceasta înseamnă că, dacă faci o reclamație pentru telefonul tău, costul asigurării pentru locuință ar putea crește.

Asigurare independentă

Poți cumpăra o poliță de asigurare specială pentru a acoperi telefonul, aceasta fiind adesea numită asigurare gadget și există o mulțime de polițe oferite de diferiți asigurători. Acesta este adesea cel mai ieftin mod de a-ți asigura telefonul și poți verifica dacă politica oferă exact ceea ce dorești. Asigură-te că verifici termenii și condițiile politicii.

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: