Un fost director din CE Oltenia a scăpat de sechestru

Jianu Dorina, fosta șefă a Direcției Juridice din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a scăpat de sechestrul pus pe avere în dosarul în care a fost condamnată pentru abuz în serviciu. Pentru asta a plătit companiei despăgubiri civile de peste 50 de mii de lei.

Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj, pe 30 august. Cererea juristei a fost respinsă, dar aceasta a contestat sentința.

Curtea de Apel Craiova a dispus pe 19 octombrie ridicarea măsurii sechestrului asigurător, decizia fiind definitivă. Magistrații au constatat că reținerile instanței din Gorj sub aspectul faptului că nu a fost dovedită plata întregului debit pentru care a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu nu sunt întemeiate.

Reamintim că foștii directori ai CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu, au fost condamnați, definitiv, în urmă cu aproape trei ani, în cazul acordării unor plăți compensatorii lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din Directorat. Ei au primit pedepse de 3 ani închisoare cu suspendare, fiind obligaţi, în solidar, să returneze către companie cei aproape 160.000 de lei pe care CE Oltenia i-a plătit, ilegal, din dispoziţia lor, lui Medinţu.

La apel, avocatul juristei a susținut că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru a se putea ridica aceste măsuri asiguratorii. „Apelanta-reclamantă și-a achitat 1/3 din datorie și nu mai există pretenții pe latură civilă cu privire la aceasta”, a susținut avocatul.

Încă din cursul urmăririi penale jurista Jianu avea sub sechestru trei mașini și un teren intravilan în suprafață de 8.983 mp, curți-construcții și livadă și un teren extravilan în suprafață de 2.781 mp, deținute în Stănești.

Suma achitată de Jianu este de 52.564 lei, ceilalți doi foști directori neachitând încă prejudiciul. Daniel Antonie, fostul șef al Diviziei Miniere, este încarcerat la Penitenciarul Târgu Jiu, de la sfârșitul lunii aprilie, având de ispășit o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: