Telefoanele publice, distruse de târgujieni

Cele peste 200 de cabine telefonice din judeţul Gorj riscă să fie date uitării în următorii ani cu atât mai mult cu cât telefonia mobilă câştigă din ce în ce mai mult teren. Chiar şi aşa reprezentanţii Romtelecom susţin că acest tip de serviciu este încă profitabil şi necesar în unele localităţi din judeţul Gorj şi că se confruntă cu un alt tip de problemă şi anume vandalismul stradal.

Cetăţenii judeţului Gorj par să dea uitării telefoanele publice destul de utile cu mult timp în urmă în condiţiile în care tot mai mulţi români apelează la telefonia mobilă. Aceasta nu este problema majoră cu care se confruntă cei care reprezintă Romtelecom la noi în judeţ aceştia susţinând că o problemă mult mai serioasă este a celor care deteriorează aproape zilnic cabinele telefonice. „Vandalismul stradal este cel care afectează în mod direct telefoanele publice generând costuri semnificative de întreţinere pentru Romtelecom. Ritmul în care se produc vandalizări, deteriorări, distrugeri, depăşeşte cu mult ritmul în care oricine poate face reparaţiile necesare”, a declarat Cristina Popescu, director Relaţii Publice.

Chiar dacă costurile datorate vandalismului asupra cabinelor telefonice sau telefoanelor publice depăşeşte câteva mii de euro la nivelul judeţului Gorj, reprezentanţii Romtelecom susţin că acest tip de serviciu este încă destul de profitabil în judeţ fiind, la momentul actual, încă foarte multe localităţi care nu au alt tip de comunicare funcţional. „Rentabilitatea telefoanelor publice este un criteriu esenţial pentru menţinerea lor, deocamdată nu vom renunţa la acest tip de serviciu pentru că încă mai sunt multe localităţi în Gorj care nu au alt mijloc de comunicare şi se ajunge la vânzarea câtorva sute de cartele telefonice la nivelul întregului judeţ”, a declarat Cristina Popescu.

Cele mai comune acte de vandalism sunt cele care cetăţenii rău intenţionaţi distrug geamurile cabinelor telefonice, blochează cititoarele de cartele cu diverse obiecte, sparg display-ul, fură părţile componente din cabine, inclusiv telefoanele publice, lipesc diverse afişe sau graffiti.

Bineînţeles că cei care comit astfel de infracţiuni rămân nepedepsiţi pentru că organelor de poliţie le este foarte greu să identifice autorii acestor fapte. „Vandalismul este mai semnificativ în oraşul Târgu Jiu însă persoanele care vandalizează sunt dificil de identificat de organele de poliţie”, a declarat Cristina Popescu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: