Telenovelă amoroasă, centru medical închis. Primar reclamat de o doctoriţă pentru şantaj şi hărţuire

„Minunatul” primar de la Albeni, Ionuţ Stan, aşa cum îl descriu localnicii, s-a trezit târât într-un nou scandal. Acum are de dat explicaţii pentru cum a ajuns să fie închis punctul de lucru al Centrului de Permanenţă din localitate, condus de o doctoriţă cu care edilul susţine că a avut o relaţie personală atât de apropiată încât femeia i-ar fi cerut să o ia de nevastă. Relaţia dintre cei doi s-a rupt şi acum centrul medical e închis, iar primarul s-a ales cu o plângere penală în care i se aduc mai multe acuzaţii, la fel de grave ca şi cele rostite de el la adresa doctoriţei.

Dacă nu s-ar fi ajuns la închiderea Centrului de Permanenţă, presupusa relaţie de amor pe care o invocă Ionuţ Stan cu dr. Ramona Hortopan, care este şi consilier judeţean PSD, nu ar fi interesat probabil mai mult de membrii familiilor celor doi şi pe câţiva colegi de partid. Bătrânii din sat care mergeau la cabinetul medical pentru îngrijiri au rămas acum cu ochii în soare şi nu le vine să creadă că s-a ajuns la o astfel de situaţie.

Ionuţ Stan recunoaşte cu o jumătate de gură că, în decembrie anul trecut, cam la o lună de la deschiderea Centrului de Permanenţă, i-a oferit doctoriţei un buchet de 39 de trandafiri. Era ziua ei şi relaţia dintre ei părea una care impunea un astfel de buchet. „Câte zile o avea, nu o să mai vadă 39 de trandafiri”, spune acum Stan, cu amărăciune în glas.

Convins că închiderea Centrului de Permanenţă nu e o întâmplare, primarul dă vina pe medicul de care se îndrăgostise pentru toate relele din comună. „Cred că este o răzbunare a doamnei doctor Hortopan pentru că în luna decembrie, pe 25, dacă nu greşesc, mi-a cerut să mă despart de soţie, dar eu nu fac aşa ceva, pentru că am o fetiţă la care ţin foarte mult şi la fel ţin şi la soţie. Nu înţeleg ce a fost în capul dumneaei”, afirmă primarul.

Stan spune că sistemul de camere video pe care îl are în comună l-a ajutat să vadă orele la care venea doctoriţa la program şi la care pleca. Pe contul său de Facebook a postat fotografii cu aceasta în timp ce bea şampanie în timpul programului, cu ocazia aniversării zilei de naştere, lista cu exemple demne de capitolul „spălat rufe în public” fiind lungă. Primarul vorbeşte şi despre alte presupuse întâlniri pe care medicul le-ar fi avut cu alţi bărbaţi în această perioadă, inclusiv despre presupusa relaţie cu un afacerist cu care ar fi petrecut Revelionul în străinătate. Acum, primarul spune că a cerut să fie verificat programul lui Hortopan pentru a vedea când are aceasta timpul fizic pentru a fi şi medic, şi şefa unei şcoli postliceale, şi consilier judeţean, şi să se mai ocupe şi de viaţa personală, întrebări pe care edilul nu şi le-a pus atunci când avea Centrul de Permanenţă în funcţiune

Doctoriţa neagă relaţia: A făcut o obsesie din persoana mea

Doctoriţa vizată de dezvăluirile lui Stan aproape că nu îl ia pe acesta în calcul şi afirmă că vineri a mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti pentru a depune plângere împotriva acestuia.  Acuzaţiile pe care i le aduce primarului sunt grave. „Am depus plângere pentru defăimare, pentru hărţuire şi şantaj întrucât mi-a cerut bani. Mi-a cerut 25 de milioane de lei ca să nu posteze nu ştiu ce imagini cu mine pe Facebook. Sunt nişte poze în care nu s-a întâmplat nimic. Exclus să fi avut vreo relaţie de altă natură decât profesională, dar omul a făcut o obsesie din persoana mea. Asta nu mai e însă problema mea. Eu nu i-am cerut niciodată să divorţeze de soţie, iar la Centrul de Permanenţă nici nu avea ce să caute pe acolo decât dacă era pacient. Legea spune clar că relaţia noastră este cu Direcţia de Sănătate Publică, nu cu primăria. El vorbeşte despre controale pe care ni le făcea acum? Păi, în ce calitate?! Eu, în momentul în care am văzut că nu mai pot să îmi desfăşor activitatea în condiţiile în care punctul de lucru de la Albeni a fost autorizat, am sesizat DSP Gorj şi dumnealor au venit în control”, explică dr. Hortopan.

Centrul rămâne închis

DSP Gorj spune că unitatea nu mai poate funcţiona la Albeni până nu îndeplineşte din nou condiţiile pentru care a fost autorizată în cursul anului trecut. Singurii care au de pierdut din această telenovelă de pe malul Gilortului sunt bătrânii din comună. „Ne repezeam la el dacă aveam o problemă, mai ales noaptea, că am şi fost luna trecută. Suntem majoritatea oameni bătrâni şi dacă îl închid, ce facem? Ne ducem, ca înainte, la Urgenţe, la Cărbuneşti? Ne ducem, dacă nu avem încotro… Sau ne rugăm să nu ne îmbolnăvim, că altă variantă nu există”, a spus o localnică.

Vizualizări: 3,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: