Telescopul James Webb ar fi detectat forme de viață și apă pe o planetă

Telescopul spațial James Webb de la NASA a descoperit o moleculă care ar putea reprezenta un semn de viață pe o planetă îndepărtată. Este posibil ca telescopul să fi detectat o moleculă care, pe Pământ, este produsă doar de viață.

Cercetătorii subliniază că descoperirerea făcută pe o planetă aflată la 120 de ani lumină distanță nu este „sigură” și sunt necesare mai multe date pentru a confirma prezența moleculei.

Cercetătorii au mai detectat metan și CO2 în atmosfera planetei ceea ce ar putea însemna că planeta, numită K2-18b, are apă.

Nikku Madhusudhan, de la Universitatea din Cambridge, care a condus cercetarea, a declarat pentru BBC că întreaga sa echipă a fost „șocată” când a văzut rezultatele.

„Pe Pământ, DMS este produs doar de viață. Cea mai mare parte a acesteia din atmosfera Pământului este emisă din fitoplancton în medii marine", a spus el.

Primele rezultate care vor confirma sau vor infirma descoperirea telescopului vor veni peste un an. Este pentru prima dată când astronomii au detectat posibilitatea existenței moleculei pe o planetă îndepărtată.

Vizualizări: 3,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: