Telverde şi serviciu gratuit de colectare a deşeurilor electrice

Cetăţenii din Târgu Jiu şi nu numai au la dispoziţie începând din această lună un număr apelabil gratuit la care pot solicita ridicarea deşeurilor electrice şi electrocasnice de la domiciliu. În ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, aparatura învechită va fi ridicată de la domiciliul celor care au solicitat telefonic acest lucru.

Cei care doresc să se debaraseze într-un mod mai comod şi mai rapid de aparatura învechită din casă au la dispoziţie un telverde la care pot solicita acest lucru. Deşeurile electrice şi electrocasnice vor fi astfel colectate direct de la domiciliu fără ca solicitantul să plătească acest serviciu. Prima acţiune de colectare va avea loc sâmbătă, 31 august. Deja există un număr de peste 20 de solicitări în acest sens. Cei care doresc o programare pot face acest lucru la numărul apelabil gratuit: 0800 444 800. „În acest început de toamnă venim cu un nou serviciu pus la dispoziţia gorjenilor şi mai ales locuitorilor reşedinţei de judeţ. Este vorba despre un serviciu de preluare gratuită  a deşeurilor electrice şi electrocasnice de la domiciliu la fiecare sfârşit de lună de la toţi cetăţenii care se înscriu de-a lungul lunii telefonic la telverde. Este foarte uşor, doritorii trebuie doar să sune, să spună ce tip de deşeu au şi colegii vor veni la sfârşitul lunii şi vor prelua în mod gratuit aceste deşeuri”, a declarat Alexandra Arnăutu, managerul regional al Asociaţiei Române pentru Reciclare-RoRec.

În viitorul apropiat, în Târgu Jiu va fi inaugurat şi un centru permanent de colectare, proiectul aparţinând Asociaţiei RoRec în colaborare cu autoritatea publică locală.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: