Maestrul Ştefan Popescu i-a cântat lui Stoicikov

Invitat fiind la un eveniment organizat în cinstea bulgarilor în Banat, Ştefan Popescu, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu a susţinut două recitaluri. Legenda fotbalului, Hristo Stoicikov, prezent şi el la manifestări, a fost încântat de interpretarea lui Popescu la nucă şi în special la sticlă. I-a plăcut atât de mult de felul în care acesta a interpretat încât i-a şi lansat o invitaţie în Bulgaria.

Ştefan Popescu a fost prezent în perioada 14-18 august la sărbătoarea „Zilele culturii bulgare din Banat”, dedicată împlinirii a 275 de ani de la aşezarea bulgarilor în acea zonă. La eveniment au fost prezente numeroase personalităţi de marcă din viaţa culturală, politică şi sportivă din România, Bulgaria, Serbia, dar şi din alte ţări ale Uniunii Europene. Printre cei prezenţi a fost şi Hristo Stoicikov, un fost jucător de fotbal bulgar, care în 1994 a câştigat “Balonul de Aur”. Acesta a fost încântat de modul în care Ştefan Popescu reuşeşte să interpreteze la instrumente care de care mai ciudate. “Acolo a venit de la Sofia cel mai mare fotbalist, Stoicikov, au fost peste 5000 de bulgari. Fiind eu în Yambol în februarie la un turneu, fiind şi cel mai bun considerat, m-au invitat şi pe mine să dau două recitaluri mari în faţa acestui mare fotbalist şi a senatorilor din Sofia. Am cântat cu toate instrumentele mele iar anul viitor sunt invitat să fac un mare turneu cu ei. Am cântat la nai, cu paiele, cavalul, nuca, cu tâlvul. Cel mai mult, nu a crezut că eu pot cânta la sticla plină de ţuică. A crezut că am un disc, a venit la mine, a desfăcut o sticlă de bere după care am început să cânt. M-a felicitat, m-a pupat Stoicikov şi a zis că aşa ceva nu a mai văzut”, a declarat Ştefan Popescu.

Prezentă la eveniment a fost şi Valea Balkanska, vestita cântăreaţă de muzică populară care a fost selectată de NASA cu un cântec care a fost trimis în cosmos pentru eventualele alte civilizaţii.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: