Temperaturi de vară și ploi puține în următoarele săptămâni

Vor fi temperaturi de vară în următoarele patru săptămâni, uşor mai ridicate în sudul ţării. Nu vor fi precipitaţii, decât local, în special în zona de sud-est, unde regimul va cel normal pentru perioada din calendar, anunţă, marti, Administraţia Naţională de Meteorologie.

16 - 23 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice şi sud-vestice, dar şi local în cele estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepţie va face sud-estul extrem al teritoriului, unde cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale.

23 - 30 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepţie va face nordul extrem, unde regimul pluviometric va fi local excedentar.

30 mai - 6 iunie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

6 - 13 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a ţării.

Vizualizări: 823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: