Temperaturile ridicate au făcut primele victime în Gorj

Temperaturile din termometre au crescut brusc în ultimele zile și au făcut primele victime în județul Gorj. Aproximativ 10 persoane au avut nevoie de sprijinul echipajelor Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, după ce au avut probleme din cauza caniculei. Specialiștii le recomandă gorjenilor să evite expunerea la soare în orele de vârf și să consume foarte multe lichide.

După o perioadă capricioasă cu ploi, temperaturile au crescut brusc în termometre și au făcut primele victime. Aproximativ 10 persoane au solicitat ajutorul echipajelor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, după ce au avut de suferit din cauza căldurii. „În ultimele 48 de ore, la dispeceratul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au fost 10 apeluri din partea gorjenilor afectați de temperaturile ridicate. Este vorba de 2 lipotimii și 8 persoane care au făcut insolație din cauza expunerii excesive la soare”, a declarat Dan Vâlceanu, director SJA Gorj.

Specialiștii le recomandă gorjenilor să evite plimbările în soare la orele de vârf, să poate îmbrăcăminte deschisă la culoare, să consume minim 2 litri de lichide pe zi, de preferat apă sau sucuri naturale și să evite consumul excesiv de cafea, tutun sau băuturi alcoolice. 

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: