Teodora Ciobanu, arestată la domiciliu. Primăria caută director!

Directoarea Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, a fost plasată în arest la domiciliu. Magistraţii doljeni au admis ieri contestaţia Teodorei Ciobanu însă nu i-au redat pe deplin libertatea, aceasta având interdicţia de a părăsi imobilul din comuna Băleşti, sat Corneştii. Perioada arestului la domiciliu expiră pe data de 25 iunie 2015. În aceste condiţii, primăria Municipiului Târgu Jiu este obligată să numească un director interimar în cadrul direcţiei. Teodora Ciobanu este acuzată că a luat mită în schimbul facilitării unor angajări sau promovări.

Teodora Ciobanu a scăpat ieri din arestul Poliţiei Dolj după ce magistraţii i-au admis contestaţia. În schimb, judecătorii au hotărât ca Ciobanu să fie plasată în arest la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 27 mai 2015 şi până la data de 25 iunie 2015 inclusiv. ”Impune inculpatei Ciobanu Teodora Cristina obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Băleşti, sat Corneştii Noi, nr. 259, jud. Gorj, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.p.p. pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată”, se arată în sentinţa formulată de judecători.

Denunţători

Totodată, instanţa de judecată i-a interzis şefei de la Protecţie Socială să comunice direct sau indirect cu denunţătorii din acest caz.  ”Teodora Ciobanu are obligaţia să nu comunice direct sau indirect cu denunţătorii Taşcău Nicolae, Taşcău Elena, Măruţă Mihaela, Manasia Alina Rodica, Bojincă Constantin Cosmin şi Bojincă Laura şi cu membrii de familie ai acestora şi cu martorii Manasia Dorinel, Taşcău Maria-Janina, Jugravu Nicoleta-Simona, Gridan Ioana, Ridichie Adina-Ramona, Calotă Camelia-Elena, Băltăreţu Diana-Cornelia, Ruszkovan Carmen, Piluţă Nela-Graţiela, Bălţoi Luminiţa, Viezure Dumitru, Jianu Laura, Geamănu Gabriela şi Gogan Gabriel şi cu membrii de familie ai acestora”, se mai arată în sentița publicată la Curtea de Apel Craiova. Dată fiind această situaţie, reprezentanții primăriei Târgu Jiu sunt puşi în situaţia de a numi un director interimar în cadrul Direcţiei Sociale. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus ieri că există două variante pentru această funcţie. ”Fiind vorba de un arest la domiciliu, sigur se va numi un director interimar în fruntea instituţiei. Voi avea o discuţie cu domnul primar şi vom vedea cine va ocupa în continuare această funcţie. Poate fi vorba de actualul director economic Ion Bucică sau de Alina Toader, şef serviciu. În prezent, Ion Bucică asigură conducerea instituţiei”, a spus Aurel Popescu. Acesta a mai precizat că în cazul în care, la finalizarea arestului la domiciliu, instanţa o va lăsa în libertate pe Teodora Ciobanu, aceasta va reveni în fruntea direcţiei pentru că înseamnă că i se va dovedi nevinovăţia!!!!!!! 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: