Teodorescu nu poate fi prefect. Vezi de ce!

Claudiu Radu Teodorescu, propunerea PSD-ului de la Gorj pentru funcţia de prefect, nu poate ocupa, cel puţin deocamdată, această funcţie. Teodorescu nu are calitatea de funcţionar public, condiţie esenţială pentru a putea deţine conform legii funcţia de prefect. Acesta a declarat ieri că va dobândi această calitate în maxim trei săptămâni după care nu va mai exista niciun impediment legal.

Pesediştii de la Gorj s-au grăbit să-l pună prefect pe consilierul primului ministru, Victor Ponta. Claudiu Teodorescu nu îndeplineşte condițiile legale să ocupe o astfel de funcție. Cel puțin nu acum, spune acesta, care a declarat ieri că se ocupă în prezent să dobândească această calitate. ”Nu pot fi numit prefect până nu îndeplinesc condițiile legale. Trebuie să fiu funcționar public, calitate pe care nu o am în prezent dar mă ocup de tot ce înseamnă documentație. O să susțin concurs ca să devin funcționar public în condițiile prevăzute de lege. Voi dobândi această calitate în două, trei săptămâni”, a declarat Claudiu Teodorescu.

Numire la începutul lui august

În aceste condiții, hotărârea de guvern pentru numirea lui Teodorescu pe funcția de prefect ar trebui să apară la începutul lunii august. ”Numirea mea pe această funcție nu poate fi posibilă până nu îndeplinesc această condiție. Este singurul impediment. De altfel, am fost întotdeauna interesat să devin funcționar public în condițiile prevăzute de lege”, a adăugat Claudiu Teodorescu.

Cert este că hotărârea de guvern cu numirea lui Teodorescu ar apărea astfel în aceeași perioadă în care actualul prefect Liviu Andrei revine din concediu de odihnă.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: