Terenul de joc de pe stadionul din Târgu Jiu emană miros de mucegai

Terenul de joc de  la Târgu Jiu a fost afectat de disputarea pe suprafaţa sa a trei meciuri în mai puţin de zece zile, perioada în care au avut loc şi două antrenamente. Terenul emană deja miros de mucegai şi ar  putea avea aceeaşi soartă precum cel de la Craiova, a cărui suprafaţă a fost schimbată recent.

Problema  pe care autorităţile locale  nu au luat-o în calcul când au promis  mai  multor echipe că pot să joace pe stadionul din Târgu Jiu a  fost cea a gazonului. Acesta se  poate deteriora  rapid, mai ales în perioada rece, în care iarba nu se mai  poate regenera. Primăria a aprobat ca pe  acest teren  să joace  trei echipe, caz unic în România, pentru un teren normal, dar cu atât mai grav pentru un teren pe nisip, cum este cel de la Târgu Jiu. Cei care  au construit terenul de joc, reprezentanţii clubului  Pandurii Târgu Jiu,  au tras de  multe ori semnale  de  alarmă cu privire  la  acest aspect. „Trebuie să se stabilească clar ce se va întâmpla cu suprafaţa terenului dacă se va deteriora, ce vom face dacă nu vom mai avea teren de  joc? Pentru că echipa lui  Mititelu se va duce iar la Severin, echipa lui Sarcină se  va duce iar pe unde  poate, pe la Oradea  sau la Severin, dacă nu mai avem teren de joc. Noi va trebui atunci să  ne căutăm un alt teren şi vom vedea unde ne  vom desfăşura meciurile dacă nu se va mai putea juca  aici”,   a spus la  Radio Infinit  directorul  sportiv al  pandurilor, Camilian Floroiu, adăugând că federaţia nu va mai aduce la Târgu Jiu echipele naţionale  în acest caz: „Pentru Municipalitate, pentru oraş  şi pentru oamenii de fotbal va  fi o problemă, pentru că federaţia ar dori să organizeze meciuri ale echipelor naţionale de tineret la Târgu Jiu, dar neavând  o suprafaţă de joc, se va reorienta din nou către Ploieşti sau alte stadioane. Şi ce am rezolvat atunci că am dat terenul să joace toată lumea , neluând în calcul ce se  poate întâmpla într-o perioadă foarte scurtă. Nu mai e vară, nu mai există posibilitatea  ca  fotosinteza să se producă pe toată perioada zilei,  gazonul nu se mai reface şi va fi o problemă. Eu am mai spus că aceste betoane  fără suprafaţa de joc sunt zero. Trebuie gândită cât mai bine situaţia gazonului, pentru ca acest stadion să mai aibă pe  viitor posibilitatea să fie organizate aici anumite meciuri internaţionale”. 

La patru zile  după ultimul  meci  disputat pe stadion, suprafaţa acestuia  încă prezintă gropi iar iarba lipseşte pe anumite porţiuni. Mirosul emanat de iarba de pe Municipal este unul de mucegai, semn că iarba are o problemă similară cu cea a gazonului de pe stadionul din Craiova.

Galerie foto



Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: