Termen nou pentru recepţia stadionului din Târgu Jiu

Plecarea în concediu a primarului Marcel Romanescu amână cu o lună recepţionarea lucrărilor de la stadionul din Târgu Jiu. Cel puţin aşa reiese din ultimele declaraţii ale celui care ţine locul primarului în această perioadă, viceprimarul Aurel Popescu, care estimează că recepţia se va finaliza la jumătatea lunii august.

Deşi primarul Marcel Romanescu  anunţase pe data 1 iulie că stadionul va fi recepţionat în două săptămâni, acum se vorbeşte despre recepţie la finalul lunii iulie şi despre o inaugurare probabilă undeva prin luna septembrie. „Chiar de astăzi, sau în orice caz săptămâna aceasta, cei de la ACI, CON-A şi CNI se vor prezenta pentru a începe procedura de recepţie a stadionului. Va dura vreo două săptămâni pentru că vorbim de un obiectiv de investiţii foarte mare”, a spus  primarul Romanescu la plecarea sa în concediu, pe data de 1 iulie. Cu toate că nu a mai plouat atât de mult pentru a mai întârzia lucrările, iar acestea păreau deja finalizate, acum se vorbeşte despre un alt termen de recepţie, fără a se preciza motivele întârzierii. 

Înlocuitor al primarului pe perioada concediului, viceprimarul Aurel Popescu vorbeşte despre o solicitare a comisiei de recepţie la finalul lunii iulie deşi termenul de finalizare a lucrărilor a expirat pe data de 30 iunie, iar pe 1 iulie era programată sosirea comisiei de recepţie.

Nu este clar însă cine va trebui să solicite o comisie de recepţie pentru că Primăria Târgu Jiu nu are atribuţii în contractul dintre constructor şi CNI. După cum reiese din cele declarate de viceprimarul Popescu, o eventuală inaugurare a stadionului se poate lua în calcul în luna septembrie. „După ultimele informaţii pe care le am, spre sfârşitul lunii iulie va fi solicitată comisia de recepţie. După stabilirea comisiei va începe procedura efectivă de recepţie şi apoi predarea de către constructor a investiţiei către CNI. Este o procedură destul de laborioasă care poate ajunge undeva la 2-3 săptămâni. Undeva la jumătatea lunii august va fi predată probabil investiţia de la constructor la Compania Naţională de Investiţii. Firesc, apoi se va trece la următoarea fază, predarea stadionului de la CNI la Primăria Târgu Jiu, într-o perioadă pe care nu o pot preciza acum, dar discut atât cu cei de la Direcţia de Patrimoniu şi cu cei de la Direcţia Tehnică să vedem care vor fi termenii şi cum vom aborda această predare - primire”, a spus viceprimarul Popescu vineri, contrazicând toate termenele avansate cu doar o săptămână înainte de primarul Romanescu.

În aceste condiţii telenovela inaugurării stadionului de la Târgu Jiu se mai prelungeşte după ce anul acesta s-au avansat cel puţin trei termene de finalizare şi recepţie a lucrărilor exterioare stadionului. Este vorba de lucrările de canalizare de la stadion şi de cele de amenajare a aleilor exterioare din jurul acestuia, pentru că efectiv stadionul este finalizat de aproximativ trei ani.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: